Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Cultura ajuda amb 240.000 euros els festivals de cinema i les exposicions d’arts plàstiques

Cultura ajuda amb 240.000 euros els festivals de cinema i les exposicions d’arts plàstiques

(17/02/2023)

La Direcció Insular també posa a disposició dels ajuntaments els ajuts per desenvolupar activitats culturals, dotats amb 650.000 euros

El Consell de Mallorca, a través de la Direcció Insular de Cultura, publica dues convocatòries de subvencions que posen 240.000 euros a disposició de les empreses per a mostres de cinema i per a projectes expositius d’arts plàstiques.

Per una banda, es vol donar suport a l’organització a Mallorca de festivals, mostres i cicles cinematogràfics o audiovisuals destinats a enriquir, promocionar i difondre el panorama de la cultura audiovisual de l’illa. Per això, la Direcció Insular de Cultura posa a l’abast de les empreses aquesta ajuda amb una dotació econòmica de 150.000 euros, 15.000 euros més que l’any passat. 

Per altra banda, el Consell de Mallorca destina 90.000 euros a projectes expositius d’arts plàstiques i visuals realitzats per les galeries d’art, en el marc d’esdeveniments col·lectius que tenen lloc a Mallorca. L’ajuda ha augmentat enguany en 40.000 euros respecte l’exercici anterior. 

Ambdues convocatòries es publicaran demà dissabte, 18 de febrer, en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i es podran sol·licitar a partir de dilluns. El termini de presentació de sol·licituds per a aquestes ajudes és de 15 dies hàbils.

Ajudes per als ajuntaments

Així mateix, dissabte també es publicarà en el BOIB la convocatòria de subvencions per desenvolupar activitats culturals d’administració local o dels organismes autònoms que en depenen. La Direcció Insular de Cultura hi destina 650.000 euros en total.

La convocatòria té com a objecte de subvenció els projectes culturals (250.000 €), l’edició de llibres, fonogrames i audiovisuals (50.000 €), i les fires, mostres, certàmens, festivals d’arts escèniques i projectes de programació escènica estable/anual dels municipis (350.000 €).

L’objectiu d’aquestes ajudes és impulsar una política cultural pròpia en els municipis, així com donar suport als ajuntaments i als organismes públics municipals. En aquest sentit, es vol promoure, dinamitzar, fomentar i impulsar activitats i projectes culturals amb la finalitat d’estimular el teixit associatiu de cada localitat.