Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Cultura aposta per un Museu d’Art del Consell de Mallorca dins el Pla Estratègic 2016-2019

Cultura aposta per un Museu d’Art del Consell de Mallorca dins el Pla Estratègic 2016-2019

(18/07/2016)

Així ho ha anunciat avui el vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, durant una trobada informativa en què ha avançat també una altra de les actuacions destacades d’aquest Pla a nivell patrimonial: un programa de conservació de les Torres de Defensa, que s’aprovarà en el ple del 28 de juliol.

El Pla Estratègic que ha elaborat el Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca per aquests pròxims anys recull un seguit de línies prioritàries d’actuació que, aquest migdia, ha explicat el vicepresident i conseller de Cultura, Francesc Miralles, acompanyat dels directors insulars de Cultura i Patrimoni, Rafel M. Creus i Kika Coll, respectivament.

 

Aquest Pla persegueix, entre d’altres objectius, convertir la Misericòrdia en un veritable Centre Cultural; fer del Teatre Principal de Palma un agent dinamitzador del teixit d’arts escèniques de Mallorca; actualitzar i impulsar la Xarxa de Biblioteques de Mallorca; impulsar un pla d’actuacions entorn als arxius municipals; posar en marxa un Pla de Foment de Lectura; fer realitat projectes com el Centre Internacional de Fotografia Toni Catany i el Monestir de Bellpuig; definir un nou Pla Estratègic de subvencions culturals i de foment de la llengua catalana; dinamitzar la cultura tradicional i popular, identificant projectes amb recorregut a través de rutes culturals, entre d’altres.

 

Miralles ha fet èmfasi en dos projectes concrets, que han madurat durant aquest primer any de legislatura: el disseny d’un Museu d’Art del Consell de Mallorca i un Programa de Conservació de les Torres de Defensa.

 

Pel que fa al Museu d’Art del Consell, el vicepresident primer ha indicat que inclouria tres espais amb àmbits de feina diferenciats: el Centre Cultural la Misericòrdia es convertirà en un espai d’art contemporani, procedent tant del fons d’art contemporani del Consell com també a través de la línia expositiva de la Capella. El segon espai integrant d’aquest Museu estaria ubicat a Palau Reial, on hi ha el fons de l’antiga Diputació i, finalment, el Museu Krekovic seria el tercer espai amb un discurs més social, educatiu i lligat al territori i al seu passat industrial.

 

“Se tracta de vehicular un discurs museístic propi des del Consell de Mallorca” afirma Miralles, “de donar cos legal a aquests diferents espais com a museus, amb una identitat pròpia, i alhora posar en valor els diferents fons pictòrics que tenim al Consell ja sigui d’art contemporani, ja sigui els procedents de l’antiga Diputació així com la col·lecció de Kristian Krekovic”.

 

Pel que fa al Programa de Conservació de les Torres de Defensa, Miralles ha anunciat que es durà a aprovació en el pròxim ple del Consell, de 28 de juliol. I ha xifrat en 500.000€ l’esforç econòmic que es destinarà en mà d’obra de la brigada de Patrimoni per a la rehabilitació o restauració d’aquest patrimoni costaner. Es calcula que unes 25 torres de defensa es podrien incorporar en aquest programa.