Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Cultura ja ha posat 1,9 milions d’euros a disposició d’empreses, entitats i ajuntaments per a la creació i programació cultural

Cultura ja ha posat 1,9 milions d’euros a disposició d’empreses, entitats i ajuntaments per a la creació i programació cultural

(11/02/2022)

Durant el mes de gener i principis de febrer han sortit 8 convocatòries de subvencions

La vicepresidenta del Consell i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, ha anunciat avui que durant el mes de gener i principis de febrer la Direcció Insular de Cultura ha tret 8 convocatòries de subvencions i així ha posat 1,9 milions d’euros a disposició d’empreses, entitats i ajuntaments per a la creació i programació cultural. Busquets ho ha explicat durant una visita a les instal·lacions del Circ Bover, beneficiari d’algunes subvencions l’any passat que el varen permetre crear nous espectacles i organitzar Circaire, la mostra de circ d’Alcúdia.

Durant la visita, Busquets ha lloat la trajectòria del Circ Bover i el seu compromís amb la cultura durant els seus 11 anys de vida, així com de totes les companyies que es varen presentar a la convocatòria de subvencions i que en varen obtenir finançament per la realització i programació dels seus espectacles l’any passat. «Vull reiterar el meu compromís i el del Departament amb la cultura, estarem al vostre costat per a seguir dinamitzant el sector i cultural i que la cultura arribi a cada racó de Mallorca en totes les expressions possibles», ha dit Busquets, qui ha afegit que mostra d’aquest compromís és l’increment a algunes de les convocatòries el 2022, com per exemple la d’arts escèniques que passa de tenir un pressupost de 450.000 euros el 2021 a tenir una dotació de 500.000 euros enguany.

La gerent del Circ Bover, Cristina Mateu, ha agraït la col·laboració del Consell de Mallorca per a la producció d’espectacles «alguns dels quals giren internacionalment, i els familiars que fan unes 150 funcions cada any arreu de Mallorca», ha especificat, i també per a l’organització del festival Circaire, el primer festival de circ de Mallorca i que enguany arriba a la setena edició on es poden gaudir cada any d’una quinzena de companyies d’aquí i de fora. 

«Entre les novetats d’enguany, a banda dels increments de les partides, hi podem destacar que hem eliminat alguns requisits de minimis per a les convocatòries d’arts escèniques i sales d’exhibició. Així donam resposta a una petició del sector. Evitam situacions com la del Teatre Sans, que no va poder obtenir una subvenció l’any passat per mor dels requisits europeus. Ara, aquesta sala, i també si algú altre no va demanar la subvenció perquè incomplia els requisits, podrà demanar subvenció per despeses també de l’any passat», ha explicat Busquets.

Les convocatòries subvencions que ja es poden sol·licitar són: per a la creació, producció, estrena i distribució d’espectacles d’arts escèniques a més de la realització fires i mostres, dotada amb 500.000 euros; inversions municipals per a equipaments culturals i Festes d'Interès cultural, amb un pressupost de 350.000 euros; realització de projectes cinematogràfics o audiovisuals, que posa 256.000 euros a disposició del sector; per associacions culturals s’han reservat 150.000 euros; per a l’organització de festivals, mostres o cicles de cinema, dotada amb 135.000 euros; per a la creació artística contemporània i sales alternatives d'exhibició, amb 120.000 euros; per a activitats artístiques a les galeries d'art s’hi destinen 50.000 euros. A més, ben aviat es podran sol·licitar les subvencions per a activitats musicals, una convocatòria que es publicarà dissabte dia 12 al BOIB i que està dotada amb 350.000 euros.

Totes les convocatòries de subvencions es poden consultar a https://seu.conselldemallorca.net