Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Darrers dies per sol·licitar l’ajuda de 200 € del Consell de Mallorca

Darrers dies per sol·licitar l’ajuda de 200 € del Consell de Mallorca

(18/11/2022)

El tràmit demanar l’ajut «Bo per a les Famílies» acaba el pròxim dilluns dia 21 de novembre

L’ajut «Bo per a les Famílies», una injecció econòmica directa de 200 € creada pel Consell de Mallorca a través de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) per alleugerir l’impacte de la inflació en el preu de la cistella de la compra i en les factures de subministraments i energia, se podrà sol·licitar fins al pròxim dilluns dia 21 de novembre. 

A dia d’avui prop de 22.000 unitats familiars han tramitat aquesta línia d’ajuts que compta amb un pressupost de 5 milions d’euros i té previst arribar fins a 25.000 famílies de Mallorca. 

Durant tot el cap de setmana, i el mateix dilluns, de manera ininterrompuda les 24 hores del dia, totes aquelles unitats familiars que encara no ho hagin fet, poden demanar l’ajuda de 200€  ja que el tràmit és completament telemàtic i és pot accedir a través de la seu electrònica del Consell de Mallorca. El pot demanar qualsevol dels membres de la unitat familiar que disposi de Certificat Digital, DNI-e o Cl@ve o bé un representant sempre que tengui alguna d’aquestes identificacions electròniques. 

A més, l’IMAS s’ha habilitat la web imasmallorca.net/boperalesfamilies des d’on a més d’accedir directament al tràmit, hi ha informació de la campanya així com tutorials per omplir la sol·licitud o com donar-se d’alta en les diferents plataformes d’identificació digital necessàries per a la seva tramitació.

Es pot demanar una única ajuda per nucli familiar. Poden ser beneficiàries les unitats familiars empadronades a Mallorca amb almanco un any d’antiguitat de residència i amb uns ingressos màxims de 40.531 euros durant l’exercici fiscal de 2021. 

Durant la campanya, que va arrancar dia 21 d’octubre, s’ha comptat amb la col·laboració d’agents de Mallorca Activa que s’han desplaçat diàriament a diferents municipis de l’illa per donar assistència en l’ús de mitjans electrònics i facilitar-ne l’accés a les famílies que no compten amb aquests recursos. En total han fet més de 900 atencions presencials. 

Un treball que ha reforçat la tasca del personal de les oficines d’atenció ciutadana de l’IMAS de Palma, Inca i Manacor i del telèfon gratuït 900 100 444, que durant les darreres 4 setmanes han atès prop de 2.6000 telefonades relacionades amb dubtes sobre el tràmit, o a les altres dos línies habilitades pel Consell de Mallorca a través de Mallorca Activa, a través de les quals s'ha donat resposta a prop de 600 consultes telefòniques.