Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Des del Consell de Mallorca volem denunciar la violació d'una jove durant les festes del Firo de Sóller

Des del Consell de Mallorca volem denunciar la violació d'una jove durant les festes del Firo de Sóller

(15/05/2019)

Tot el nostre suport a la víctima i des de la Direcció Insular d'Igualtat seguirem fent feina per erradicar les violències masclistes que afecten tantes dones a la nostra societat.

Donar les gràcies tant a l'Ajuntament de Sóller com a la Guàrdia Civil per la seva ràpida actuació i activació del protocol. També recordar la importància de campanyes de sensibilització i formació com No i Punt!, que ha servit per establir un protocol d'actuació a tots els agents implicats i així protegir a la víctima i evitar la seva revictimització. També felicitar a la víctima per tenir la valentia per denunciar l'agressió i encoratjar així a totes les dones que pateixen, han patit o patiran una agressió sexista.

 

Des de la Direcció Insular d'Igualtat també volem convidar als mitjans de comunicació a donar només la informació necessària d'un acte d'aquest tipus, sense entrar en detalls de com va ser l'agressió preservant així la intimitat de la víctima i també sense jutjar si la víctima havia begut o vestia de forma provocativa. És important adequar-se a la informació primordial per evitar una revictimització de la dona afectada o judicis erronis.

 

"L'alcohol no té res a veure amb aquesta agressió, és el masclisme que està present a les nostres festes i a la nostra societat." Ha declarat la directora insular d'Igualtat, Nina Parrón.

 

A més a més, esperem que es trobi aviat a l'agressor i se l'hi apliqui la pena corresponent.