Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Devuit participants demostren l’enginy en la III Marató de Reciclatge Creatiu de Roba

Devuit participants demostren l’enginy en la III Marató de Reciclatge Creatiu de Roba

(10/03/2017)

Com a novetat, enguany es valorarà positivament que s’aprofitin al màxim les peces de vestir elegides per crear el disseny final

El centre Flassaders de Palma ha acollit avui la III Marató de Reciclatge Creatiu de Roba, en la qual han participat tretze parelles i cinc persones a títol individual. La consellera de Medi Ambient, Sandra Espeja, juntament amb la directora general de la Fundació Deixalles, Francesca Martí, la vicedirectora de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de les Illes Balears, Margalida Canet, i la directora insular de Residus del Consell de Mallorca, Catalina Maria Canals, han donat la benvinguda als participants.

                          

La marató té una durada de nou hores, durant les quals els participants han d’elaborar, amb imaginació i creativitat, dissenys únicament a partir de roba procedent de la recollida selectiva. Com a novetat, enguany al costat dels dissenys acabats també s’han de col·locar tots aquells retalls de roba sobrants. D’aquesta manera el jurat valorarà positivament no només el resultat global de la feina, sinó el grau d’aprofitament real que s’ha fet de les peces de roba elegides per crear el disseny. L’objectiu és premiar que també es tengui en compte al màxim el reciclatge a l’hora d’elaborar peces de vestir noves.

 

Entre tots els participants s’escolliran tres premiats, seguint els criteris de: creativitat, sensibilització envers la reutilització de la roba, possibilitat de reproduir l’estilisme dissenyat, estat de finalització i portabilitat del model.  El primer premi serà de 600 euros; el segon, de 300 euros i el tercer premi, una nit a un dels refugis del Consell de Mallorca per a sis persones. Els guanyadors es donaran a conèixer el proper dimarts, 14 de març, a les 12.30 h, a l’Escola d’Art i Superior de Disseny de les Illes Balears, on també s’instal·larà una exposició de tots els dissenys elaborats durant la marató.

 

La Marató de Reciclatge Creatiu de Roba és una iniciativa promoguda per la Fundació

Deixalles, l’Escola d’Art i Superior de Disseny de les Illes Balears i el Consell de Mallorca, amb l’objectiu d’augmentar la sensibilització ciutadana i dels dissenyadors nous, en particular, sobre la problemàtica dels residus tèxtils.