Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Dol al Consell de Mallorca per la mort del músic Rafel Nadal, medalla d'honor i gratitud de Mallorca 2014.

Dol al Consell de Mallorca per la mort del músic Rafel Nadal, medalla d'honor i gratitud de Mallorca 2014.

(07/09/2015)

El més sentit condol a la família i amics del músic manacorí Rafel Nadal, vinculat molt estretament al Teatre Principal de Palma.

El Consell de Mallorca i, en especial, el personal que conforma l’equip humà del Teatre Principal, en nom seu el director gerent Rafel M. Creus, vol expressar el seu condol per la mort del músic manacorí Rafel Nadal.

Rafel Nadal ha tengut una llarga trajectòria professional en el món de la música, ben lligada durant anys al Teatre Principal de Palma. Nadal va ser el primer director del Cor del Teatre Principal quan es va crear l’any 1983, per encàrrec de Serafí Guiscafré, aleshores director del teatre. Rafel Nadal va ser el director del Cor fins el 1989.

A més, Rafel Nadal ha dirigit nombroses sarsueles, concerts i òperes al Teatre Principal en les darreres dècades. Per destacar les darreres col·laboracions amb el Teatre, cal dir que l’any 2009, dirigí la sarsuela Cançó d’amor i de guerra, de Martínez Valls; i l’any 2011 va ser el director musical de Carmen, de Bizet, que va comptar amb la direcció escènica de Serafí Guiscafré. El Teatre Principal i el Consell de Mallorca li reteren un homenatge, juntament a Guiscafré, el passat 6 de desembre de 2013, quan es complien 30 anys de la creació dels cors. En aquesta ocasió, aprofitant l’estrena de la sarsuela Luisa Fernanda, Nadal rebé una placa i l’aplaudiment entusiasta del públic.