Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Dol al Teatre Principal per la mort de Pere Caminals

Dol al Teatre Principal per la mort de Pere Caminals

(09/01/2015)

L'actor i director va estar molt vinculat al teatre en les més diverses facetes i ocupà diversos càrrecs en l’equip directiu des de 1996 fins l’any 2009

La notícia de la mort de l’actor i director Pere Caminals ha estat rebuda amb gran dolor i consternació per part de tot el personal del Teatre Principal, que vol fer arribar a la família i amics del finat el més afectuós condol.

Pere Caminals, nascut a Palma el 1942, ha mort avui matí, a causa de la malaltia que l’afectava des de feia uns anys. Caminals, molt vinculat al Teatre Principal en les més diverses facetes durant les darreres tres dècades, havia ocupat diversos càrrecs en l’equip directiu des de 1996 fins l’any 2009.

A més de les feines de gestió, en el món teatral, Pere Caminals realitzà nombroses i variades tasques, però fou com a director i actor on va destacar i fou més conegut i reconegut. Com a actor participà des de 1959 en més d’una seixantena d’obres, entre les quals es poden destacar “Mort de dama”, de Llorenç Villalonga dirigida per Pere Noguera (1981); “Èdip”, en una adaptació que va fer Jaume Vidal de l’obra d’Aristòfanes amb direcció de Guillem Cabrer (1983) o “Dins un gruix de vellut”, d’Alexandre Ballester, dirigida per Joan Arrom i Mateu Grau (1997).

Cal recordar que fou un dels actors habituals a la Companyia de Guillem Cabrer i va intervenir a “Aina Sacoma” (1979),  “En Xim des La” (1980), “El Capitel·lo” (1981) o “Doble Joc” (1985). Una fita important en la seva carrera va ser “Una luna para un bastardo” de E. O’Neill, que amb la Compañía del Teatro de Buenos Aires d’Argentina, va girar per tot Espanya.

En el món de la interpretació, també ha participat en produccions televisives i en vàries pel·lícules rodades a Mallorca com “Bearn” de Jaime Chávarri (1982); “La senyora” de Jordi Cadena (1987); o “El mar”, d’Agustí  Villaronga (1999).

Com a director teatral, va fer una enorme tasca al capdavant de companyies com El Vaixell, que ell mateix va fundar, Taller Treball Teatral o la Companyia Balear d’Art Dramàtic i va participar en la direcció escènica de diferents produccions operístiques del Teatre Principal com “Carmen” (1992) o “Luisa Fernanda” (1989), entre d’altres. El 2005, dirigí “El bosc de la senyora àvia”, d’Alexandre Cuéllar, una producció del Teatre Principal que es va estrenar al Teatre Xesc Forteza.