Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Betlem Mallorquí de la Misericòrdia millora la seva visibilitat

El Betlem Mallorquí de la Misericòrdia millora la seva visibilitat

(02/12/2016)

Fet de manera totalment artesanal, el Betlem Mallorquí de l'Associació de Betlemistes de Mallorca s'instal·la des de l'any 2003 al Centre de Cultura de la Misericòrdia. Enguany s'han ampliat les finestres per a poder veure'l millor i evitar les aglomeracions.

Un poble típic de Mallorca s'engalana per celebrar el naixement de Jesucrist i treu a lluir totes les seves tradicions. Aquest és l'escenari del Betlem mallorquí de la Misericòrdia que organitza des de l'any 2003 l'Associació de Betlemistes de Mallorca. Les figures, el paisatge, les cases... tot està fet artesanalment i any rere any s'amplia gràcies als suggeriments que realitzen els visitants.
 
En aquest Betlem podem descobrir gairebé totes les tradicions populars de Mallorca: les matances, els cossiers, els ministrils, la Sibil·la, els blauets... I enguany se n'ha introduït una de nova, el correfoc, amb els dimonions de Porreres,. També s'hi representen costums i dels que podrem reviure per primera vegada hi ha el dels matalassers o el de les padrines fent randa. A més a més, al Betlem mallorquí també s'hi poden identificar desenes d'oficis com ferrers, vidriers, enquadernadors, botiguers i fins i tot, periodistes. Però sense dubte, una de es novetats d'aquesta nova edició, és el propi naixement, que ha canviat la cova per la païssa d'una possessió mallorquina.
 
L'any passat el Betlem es va fer més accessible a les persones amb mobilitat reduïda i als infants, ja que es va baixar l'alçada de les finestres, fet que va permetre eliminar les tarimes. Aquesta nova alçada s'ha respectat enguany i encara s'hi ha introduït una nova millora: les finestres s'han fet més grosses perquè el Betlem es pugui contemplar millor i eviti, en certa mesura, les aglomeracions. A més a més, les 5 betlemistes de l'Associació han pensat en els infants i han construït per a ells uns petits taborets.
 
El Betlem Mallorquí s'ha inaugurat avui capvespre a la Misericòrdia, amb la presència del director insular de Cultura, Rafel M. Creus. Estarà obert fins el dia de Reis, 6 de gener. Es pot visitar cada dia, inclosos diumenges i festius, en horari de 10h a 14h i de 16h a 20h. L’entrada és per la plaça de l’Hospital, número 4.