Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Carro Triomfal de Santa Catalina Tomàs tornarà a desfilar aquest dissabte pels carrers de Palma

El Carro Triomfal de Santa Catalina Tomàs tornarà a desfilar aquest dissabte pels carrers de Palma

(20/10/2017)

La festivitat té lloc des de l'any 1792 i es vincula a les festes que se celebraren a tot Mallorca en motiu de la beatificació de sor Catalina Tomàs. La colcada s'iniciarà aquest dissabte, 21 d'octubre, a les 19 hores i anirà des del Passeig de Mallorca fins al convent de Santa Maria Magdalena.

La desfilada del Carro Triomfal de la Beata ret homenatge un any més a Santa Catalina Tomàs, nascuda a Valldemossa i beatificada el 1972. La processó està presidida per la Beata a qui acompanyen angelets, gegants, grups de xeremiers, dimonis, pagesos i pageses, bandes de música, carrosses i tothom que es vulgui sumar a la processó. Destaca la participació de grups de ball mallorquí, de colles de dimonis i bestiari, de colles de xeremiers i de grups de ball que acompanyen les carrosses. 

 

La colcada s'iniciarà aquest dissabte, 21 d'octubre, a les 19 hores i seguirà el següent itinerari: Passeig de Mallorca, avinguda de Jaume III, carrer de la Unió, plaça del Mercat, plaça de Weyler, carrer de la Riera, la Rambla, via de Roma fins arribar al convent de Santa Maria Magdalena. 

 

A més de la desfilada, també es duen a terme altres activitats com són un cercavila pels carrers dels voltants del convent de Santa Magdalena a càrrec d'una colla de xeremiers -a partir de les 10.30 hores- i una solemne celebració de l'Eucaristia a l'església de Santa Maria Magdalena de Palma, a les 11 hores. 

 

Mitjançant la desfilada del Carro Triomfal de la Beata, la Direcció Insular de Cultura del Consell de Mallorca pretén continuar amb una festa que té lloc cada any a Palma el tercer dissabte del mes d'octubre per celebrar un esdeveniment històric. Un esdeveniment que posa de relleu l'estima pel patrimoni de Mallorca, tant el material -el carro de la Beata, datat de 1868, forma part del patrimoni moble amb valor historicoartístic del Consell de Mallorca- com el patrimoni cultural popular -ball de bot, dimonis, gegants, capgrossos i bestiari, xeremies i indumentària tradicional mallorquina.