Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Comitè d'Organisation des Jeux de Îles proposa al Consell de Mallorca celebrar els jocs del 2016 a Mallorca

El Comitè d'Organisation des Jeux de Îles proposa al Consell de Mallorca celebrar els jocs del 2016 a Mallorca

(07/09/2015)

El Comitè d'Organisation des Jeux de Îles (COJI) ha proposat avui matí al Consell de Mallorca que l'illa sigui la seu dels jocs que s’han programat per al març del 2016. Es tracta d’una trobada esportiva que té com a finalitat agermanar les diferents illes

La convocatòria, oberta a infants d’entre 12 i 17 anys, disposa de modalitats diverses, com atletisme, gimnàstica i tennis, entre altres. «El marc conceptual és crear sinergies entre joves que comparteixen una mateixa passió i una mateixa problemàtica; la insularitat, que moltes vegades es pot convertir en un handicap quan es practica un esport a escala professional», expliquen els membres de l’organització.
D’una banda, si aquest esdeveniment es dugués a terme a Mallorca, tindria un impacte econòmic estimat de prop de 800.000 euros i la convocatòria reuniria prop de 1.300 persones, que vendrien a gaudir o a participar dels diferents torneigs. «Estam parlant d’una trobada que tindria importància en l’àmbit turístic i que, a més, no es faria en plena temporada turística. Seria un element per a ajudar a desestacionalitzar el turisme», aclareix Marcelí Got, membre fundador i director tècnic del COJI. L’any passat es va fer a Portugal, a les illes Açores. I aquesta propera convocatòria serà la vintena.

Per una altra banda, Miquel Bestard, que participà com a president del comitè organitzador dels jocs a les illes, també es va reunir amb Ensenyat per presentar-li diverses problemàtiques de la federació de futbol, de la qual és president. «Per a nosaltres és important parlar amb el Consell per les competències que té, entre les quals destaca l’esport base. De tota manera és una primera presa de contacte per conèixer la institució», va declarar Bestard quan finalitzà la reunió.

El president del Consell de Mallorca, es va mostrar il·lusionat amb la iniciativa, ja que considera que és una proposta interessant per a un sector estratègic com és el turisme. «Evidentment ens queda molt per parlar, però és molt positiu que es puguin dur a terme aquest tipus d’iniciatives», va explicar Ensenyat.