Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell allarga l’activitat de la ITV temporal de Magaluf

El Consell allarga l’activitat de la ITV temporal de Magaluf

(29/09/2021)

Continuarà en funcionament fins l’octubre de 2022 i permetrà fer més inspeccions en el conjunt de l’illa, per continuar mantenint reduïts els temps d’espera en la cita prèvia, a l’espera de la posada en servei de l’estació de Son Bugadelles, prevista per a final de 2022.

La Comissió Informativa Extraordinària ha aprovat aquest matí la modificació del contracte de prestació de servei integral de la ITV del Consell de Mallorca, amb la finalitat d’estendre l’activitat de l’estació provisional de Magaluf fins l’octubre de 2022, tret que durant l’avaluació del nombre d’inspeccions, durant el primer semestre, es justifiqui que no n’és necessària la continuïtat. L’inici de l’activitat d’aquesta estació va començar el 9 de desembre de 2020, amb una durada prevista de deu mesos, i havia de finalitzar el proper 8 d’octubre.

La prolongació temporal implicarà l’optimització del servei de la inspecció tècnica de vehicles per a les persones usuàries de Mallorca, ja que es podran fer més inspeccions en el conjunt de l’illa i continuar mantenint els temps d’espera reduïts en la cita prèvia; tot això, en espera de la posada en servei de la cinquena estació de la ITV de Son Bugadelles, la previsió de la qual és per a final de 2022, com ja va anunciar ahir el Departament de Mobilitat i Infraestructures.

El conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, ha ressaltat en la presentació de l’ampliació de l’activitat de l’estació de Magaluf que «amb aquesta mesura el Departament fa un esforç per continuar oferint a la ciutadania el bon servei que hem aconseguit arribar a donar, des de la disposició d’aquesta cinquena estació temporal». Ha afegit que, a més, «d’aquesta manera aconseguirem acostar les dates entre la retirada d’aquesta estació i l’entrada en servei de la cinquena estació definitiva, que aviat començarà a construir-se en el polígon de Son Bugadelles».

Des de la posada en funcionament de l’estació de Magaluf, a causa de la necessitat sorgida per l’afectació de la covid que va obligar a tancar les estacions durant tres mesos, l’evolució en la reducció de la cita prèvia és dràsticament satisfactòria. Mentre que el desembre de 2020 es mantenia una espera en la cita prèvia per sobre dels tres mesos en el conjunt de les estacions de l’illa, a l’abril ja es manejaven uns percentatges notablement inferiors, establerts en la primera quinzena de 19,72 i 13,82 dies respectivament. En l’actualitat, les dades d’espera en cita prèvia per a la segona quinzena de setembre han estat de 2,00 dies laborables.

«Estam molt orgullosos del que demostren aquestes dades», ha afirmat Sevillano. «Aconseguim, en els dos primers anys de legislatura, una reducció dràstica de les llistes d’espera, fins a arribar als pocs dies que tenim en l’actualitat per a totes les estacions, a més de rebaixar en dues ocasions les taxes, convertint-les en les més econòmiques de l’Estat», ha incidit el conseller de Mobilitat i Infraestructures.

El cost econòmic de l’extensió de l’activitat ITV de l’estació de Magaluf suposarà, pel que fa al lloguer de les instal•lacions i a la maquinària existents i per a tot el període de la prolongació estimat, un total de 388.383,78 €, IVA inclòs.

Vídeos

rdp