Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell anima a participar del Literanit que tindrà lloc el 24 de setembre

El Consell anima a participar del Literanit que tindrà lloc el 24 de setembre

(21/09/2022)

  • La institució insular aportarà 12.000 euros per aquesta iniciativa de foment de la lectura que es du a terme a llocs i horaris poc habituals
  • De la trentena de propostes d’aquesta quarta edició que es fa a totes les Illes i a Barcelona, més de la meitat d’activitats s’ofereixen a Mallorca

El conseller de Presidència Javier de Juan, la directora de Literanit, Sofia Moisés i el  secretari de la Institució Francesc de Borja Moll, Antoni Mir, han presentat Literanit 2022. De Juan ha valorat positivament aquesta iniciativa, a la qual la institució aportarà 12.000 euros i que té com a objectiu dur la lectura a llocs i horaris no habituals com els comerços de restauració, els espais públics, museus i altres ubicacions que han d’acollir les activitats programades.

Els representants del Literanit han explicat que el fil conductor d’aquesta quarta edició és la literatura oral, i concretament les rondalles i contes del territori de parla catalana (Illes Balears, Catalunya i València).

El lema d’enguany és “Imaginaris populars: Mites i llegendes” i incideix en la importància de l’oralitat i l’origen popular de les narracions que han estat transmeses de generació en generació.

“És inqüestionable el valor de la literatura per a les persones, per això el Consell torna a donar suport a Literanit que du a diferents municipis de Mallorca la festa de literatura”, ha assenyalat de Juan.

Es tracta d’una trentena de propostes diferents, entre presentacions de llibres, xerrades, contacontes, lectures, concerts i d’altres activitats, la meitat de les quals es duran a terme a Mallorca.

A més de Palma, també hi ha Literanit a Alaró, Santa Maria del Camí, Montuïri, Santa Margalida, Manacor, Bunyola, Llubí i Valldemossa. I fora de Mallorca també a Barcelona, Menorca, Eivissa i Formentera.

​​A Palma hi ha dos contacontes “El misteri dels dragons” i “El drac de na Coca”, il·lustrat per Melicotó; un debat “L’art de provocar. Blai Bonet, Gabriel Ferrater i Joan Fuster”, organitzat per la Fundació Mallorca Literària. Una de les novetats d’enguany que és aquest un homenatge als escriptors Joan Fuster i Gabriel Ferrater, en el seu centenari, i Blai Bonet, del qual es compleixen 25 anys de la seva mort.

Altres de les activitats programades són “Les veus de la nit”, amb música i narracions per Mariona Forteza; “Del cançoner popular al folk digital” “Mallorca a l’imaginari del món del còmic”, “Vins de rondalla” i concert acústic de Son and The Holy Ghosts. Es presenta el llibre “Caminando entre aristas. Pobres, herejes y malditas del medievo”, i hi haurà l’actuació de Clara Ingold & The Silver Pickles i entre altres moltes activitats que ofereix Literanit.
L’acte Inaugural es durà a terme a Can Balaguer amb pregó a càrrec d’Aina Fullana i manifest per la lectura a càrrec de Sebastià Alzamora i concert del duet Alba Casaramona i Joan Berenguer, amb les projeccions en directe de l’il·lustrador Joan Casaramona.