Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Sortir, ballar i divertir-se respectant les dones, missatge de la campanya No i Punt! del Consell

Sortir, ballar i divertir-se respectant les dones, missatge de la campanya No i Punt! del Consell

(10/06/2022)

Cladera ha assenyalat que la campanya vol ser també la guia de referència en cas de patir una agressió o d'haver-la presenciat

17 municipis ja han comunicat que volen fer servir el No i Punt!, a les seves celebracions

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, el conseller de Presidència, Javier de Juan i la directora insular d'Igualtat i Diversitat, Rosa Cursach han presentat aquest divendres les novetats de la campanya No i Punt que té com a objectiu la prevenció, detecció, rebuig i atenció de les agressions sexistes. A la vegada que també serveix per combatre els estereotips de gènere i les creences que sustenten les violències sexuals i per augmentar la seguretat de les dones.

Sortir, ballar i divertir-se i respectar l'altra. Aquest és el missatge de la campanya del No i Punt! per enguany. "Després de dos anys on les festes i les trobades estaven restringides, animam tothom a sortir, a ballar i a divertir-se, però també a ser conscient que per cap concepte un ambient de festa pot ser una excusa per justificar una agressió sexual, i que si no vos diuen Sí, és NO i Punt!" ha expressat la presidenta Cladera qui també ha remarcat que a més de sensibilitzar també indica com actuar. "Volem que No i punt! sigui una eina no només per evitar agressions sexistes sinó també la guia de referència en cas de patir una agressió o haver-la presenciat"

En aquesta edició s'han introduït alguns canvis a la campanya per aconseguir una major efectivitat com reduir la informació perquè el missatge sigui el més directe possible. Així el contingut dels fulletons contenen directrius clares sobre què fer en cas de patir o de veure una agressió i els telèfons d'ajuda.

Els telèfons anunciats a la campanya. Són el d'emergències 112, el del Centre d'Informació de la Dona que funciona 24 hores - servei gratuït i especialitzat del Consell de Mallorca que ofereix atenció integral en els casos de violència masclista- i el WhatsApp per a dones joves i adolescents de la institució insular. D'altra banda, al QR que hi ha als fulletons i als cartells es pot trobar més informació sobre la campanya en català, castellà anglès.

Tots els ajuntaments de Mallorca disposaran de material de la campanya, i també totes les imatges perquè el mateix les pugui utilitzar i posar on cregui convenient. Així els municipis tenen a la seva disposició carpes i material informatiu (xapes i fulletons) per posar un punt d'informació i seguretat a la festa. El Consell facilitarà de forma prioritària als municipis d'entre 5.000 i 20.000 habitants la carpa amb dues monitores amb formació en igualtat. Ja hi ha 17 municipis que han demanat la campanya No i Punt! per a les seves celebracions.

A partir d'avui es realitzen pels municipis tres sessions formatives i informatives de coordinació de la campanya. A Palma aques divendres 10 de juny, tindrà lloc la primera de les tres sessions programades, el 13 a Inca i el 14 de juny a Sant Llorenç. Hi ha més de 70 persones apuntades. El perfil són tècnics, regidores i regidors i policies locals de la comissió de festes.