Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell anima els ajuntaments a programar esdeveniments culturals

El Consell anima els ajuntaments a programar esdeveniments culturals

(21/04/2021)

La vicepresidenta i el seu equip s'han reunit amb representants dels consistoris per explicar les eines que la institució posa al seu abast amb l'objectiu d'impulsar el sector cultural

La vicepresidenta del Consell i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, i el seu equip s'han reunit amb els regidors responsables de les àrees de Cultura, Patrimoni, Política Lingüística i Biblioteques dels ajuntaments de Mallorca. Durant la trobada, Busquets els ha convidat que programin activitats culturals en la mesura que ho permetin les restriccions sanitàries. Així la vicepresidenta ha traslladat la demanda principal que ha fet el sector cultural en les diferents reunions que ha mantingut amb l'equip del departament que encapçala.

Segons Busquets "la millora de la situació sanitària i l'arribada de la primavera que permet fer actes exteriors convida als ajuntaments a rellançar la programació cultural que s'havia alentit els darrers mesos". També ha afegit que "la cultura és un sector econòmic del qual viuen centenars de famílies i a la vegada dinamitza socialment les nostres viles i ciutats fent arribar la cultura a cada racó de Mallorca".

Per tal d'acompanyar els ajuntaments en aquest rellançament de la programació cultural, se'ls ha recordat que totes les direccions insulars (Cultura, Patrimoni i Política Lingüística) tenen línies de subvencions que permeten dinamitzar culturalment els municipis, mantenir i equipaments i jaciments, i també que el Teatre Principal ha impulsat coproduccions amb teatres municipals que també es podrien representar als espais escènics municipals.

Coincidint amb la setmana de la diada de Sant Jordi, s'ha celebrat aquesta tercera trobada entre ajuntaments i Consell de Mallorca per coordinar polítiques en l'àmbit cultural. Els assistents varen poder exposar demandes, dubtes i peticions als responsables de la institució insular.