Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell celebra l'aprovació de la nova Llei de Joventut i la incorporació al text de les propostes presentades per la institució insular

El Consell celebra l'aprovació de la nova Llei de Joventut i la incorporació al text de les propostes presentades per la institució insular

(28/06/2022)

El conseller Jaume Alzamora i el director insular de Joventut, Àlex Segura, destaquen el reconeixement explícit del Consell i els ajuntaments alhora d'implementar les polítiques juvenils.

El conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local (departament al qual hi ha adscrita la direcció Insular de Joventut), Jaume Alzamora, ha celebrat avui l'aprovació de la nova Llei de Joventut aprovada avui matí pel Parlament. Alzamora ha destacat que el nou text és el primer des que el conjunt dels Consells han assumit les competències en matèria de joventut i lleure. Segons Alzamora, amb la nova legislació "materialitzam una ampliació competencial i obtenim un reconeixement dels Consells en la definició i implantació de les polítiques juvenils suprainsulars". A més, la llei inclou la creació de la mesa interinsular", una proposta del Consell i que ha estat incorporada al text definitiu. Alzamora també ha destacat el reconeixement que fa la llei dels ajuntaments com a principals institucions per les persones joves. "Els capacita per constituir entitats supramunicipals per a la gestió de les competències de joventut."

El director insular de Joventut, Àlex Segura, també s'ha congratulat per l'aprovació de llei, així com per la definició i atribució competencial. De fet, el text aprovat atribueix al Consell la responsabilitat de coordinar els serveis municipals de joventut per bastir estratègies insulars conjuntes. També hi ha el reconeixement de l'àmbit de joventut com a matèria transversal al si de les institucions insulars i locals. Segura ha assenyalat que la llei també defineix els professionals de joventut fent una primera menció a les diferents categories professionals existents "fent la primera passa per situar-nos al mateix nivell que la resta de territoris del nostre entorn".

Des de la direcció insular també valoren positivament la diferenciació i definició dels equipaments juvenils (els casals de joves, punts d'informació) i els serveis (serveis de dinamització i/o informació juvenil, serves d'emancipació, orientació, etc. ) dirigits a la joventut com els principals instruments d'execució de les polítiques de joventut. A més reconeix els serveis de dinamització i informació com a serveis fonamentals per l'atenció a la joventut. Aquesta era una de les esmenes presentades pel Consell de Mallorca, i recollides de manera definitiva al nou text legal.

Finalment, el conseller Alzamora ha assegurat que des del Consell de Mallorca "des del minut zero de la publicació i entrada en vigor de la llei farem feina pel seu desenvolupament i implementació", ha conclòs.