Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell cerca la complicitat de les cooperatives per impulsar la compra de producte local

El Consell cerca la complicitat de les cooperatives per impulsar la compra de producte local

(15/11/2022)

El conseller Jaume Alzamora consensua amb el sector el repartiment d’un milió d’euros mitjançant bons de compra per incentivar les compres i mitigar els efectes de la inflació

El conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, continua amb el procés de diàleg i acord amb els sectors productius de Mallorca per consensuar i pactar les bases que regularan els ajuts del Consell per mitigar els efectes de la inflació i incentivar la compra de producte local. Avui durant una reunió amb els representants de les diferents associacions i entitats que aglutinen el conjunt de les cooperatives de l'illa s'ha compromès a "atendre els suggeriments d'aquests professionals".

Durant la trobada, el conseller Alzamora ha explicat que el departament de Promoció Econòmica fa feina des de fa setmanes en una convocatòria d'ajuts que injectarà un milió d'euros en el teixit local mitjançant el repartiment de bons de compra. En aquest sentit, ha assenyalat que si s'incentiva la compra de productes de proximitat s'abaraten els costos i es dinamitza l'economia local. "En una conjuntura com l'actual resulta del tot imprescindible fomentar el consum de productes locals".

En aquest sentit, el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, ha fet avui una crida al consum de productes locals com a mesura de contenció de la inflació. Alzamora ha animat a la compra de béns, productes i serveis de quilòmetre zero i de circuit curt. Segons Alzamora, "amb aquestes ajudes contribuïm a consolidar i enfortir el teixit productiu local de Mallorca". En la mateixa línia, la trobada ha aprofitat també per explicar els ajuts de 4 milions per a minvar l'increment dels subministraments energètics al qual han de fer front autònoms i petites empreses.