Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell commemora el Dia Internacional del Poble Gitano amb la penjada de la seva bandera a Palau Reial

El Consell commemora el Dia Internacional del Poble Gitano amb la penjada de la seva bandera a Palau Reial

(08/04/2022)

El conseller de Juan i la directora insular Abad s’han reunit amb representants de la Federació d’Associacions Gitanes de les Illes Balears.

El Consell de Mallorca, aquest divendres 8 d’abril commemora el Dia Internacional del Poble Gitano amb la penjada de la seva bandera a l’edifici de la institució insular a Palau Reial. La data d’avui recorda el Primer Congrés Mundial romaní/gitano que es va celebrar a Londres l’any 1971.

El conseller de Presidència, Javier de Juan, i la directora insular de Promoció Sociocultural, Carol Abad, s’han reunit amb representants de la Federació d’Associacions Gitanes de les Illes Balears, encapçalada pel seu president, Carlos Cortés, per recollir les seves demandes i per parlar sobre la situació actual del Poble Gitano a Mallorca.

De Juan ha convidat a tothom a sumar-se a la defensa dels drets del Poble Gitano i en la lluita contra el racisme i la discriminació. Així mateix, ha anunciat diferents programes de dinamització social i cultural del Consell de Mallorca als quals els col•lectius d’associacions gitanes s’hi poden sumar. També s’ha palesat la necessitat de poder realitzar un estudi de diagnosi de la situació d’aquest col•lectiu a Mallorca, per definir de manera conjunta les línies d’actuació que es puguin plantejar des de la Institució.