Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell consensua amb els sectors implicats els ajuts per a autònoms, pimes i producte local

El Consell consensua amb els sectors implicats els ajuts per a autònoms, pimes i producte local

(02/11/2022)

Cladera i Alzamora destaquen que la intenció de la institució és accelerar al màxim la concessió.

La presidenta del Consell, Catalina Cladera, i el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, han presentat avui a les diferents associacions i entitats empresarials, comercials, del producte local el paquet d'ajudes que prepara la institució per a mitigar els efectes de la inflació, que inclou 13 mesures amb una inversió total de 22 milions d’euros. En concret, el Consell destinarà 4 milions per a minvar l'increment dels subministraments energètics al qual han de fer front autònoms i petites empreses. Aquesta línia d'ajudes directes es completarà amb una altra, dotada amb un milió d'euros per promoure la compra de producte local.

En acabar la reunió, la presidenta del Consell, Catalina Cladera, ha assegurat que «volem ser el més eficients i ràpids possible, i la manera de fer-ho és treballant aquestes dues ajudes directament amb el sector econòmic i productiu, com ja vàrem fer en la pandèmia i en la reactivació, així que ho feim feina amb ells per adaptar-nos a les necessitats actuals, des del diàleg i el consens». «Estam satifets perquè tant el bo energètic per pimes com el bo per incentivar el producte local, que ja estan inclosos al pressupost de 2023, han tengut una bona acollida entre el sector».

Segons el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora "en la reunió, hem atès els suggeriments d'aquests professionals i resolt els seus dubtes perquè d'aquesta manera puguin disposar com més aviat millor de tota la informació necessària i facilitar-los el procés de tramitació". El conseller recorda que "la prioritat és accelerar en la mesura que sigui possible el procediment perquè aquestes ajudes, que sabem que només són un petit alleujament per als autònoms i petites empreses més castigats per la inflació arribin com més aviat millor". Jaume Alzamora ha avançat que el departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local treballa per a "accelerar els tràmits i que la concessió de les ajudes sigui més àgil i immediata quan entri en vigor la partida pressupostària destinada a aquestes ajudes".

A la reunió han assistit representants de Pimem, Afedeco i Pimeco; les denominacions d'origen Pla i Llevant, Binissalem, Oli de Mallorca, les indicacions geogràfiques protegides Ametlla de Mallorca i Sobrassada de Mallorca; la Cooperativa Agroalimentària UCABAL i la cooperativa UCTAIB.

Noves oficines Accelera Pime

De manera paral·lela, el departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local fa feina en la posada en marxa quatre oficines ubicades a diferents municipis de la part Forana per afrontar la transformació digital de les petites i mitjanes empreses. La iniciativa, ja disposa de finançament europeu i donarà cobertura a més de 21.000 empreses. En concret, el projecte té un pressupost de 512.000 euros que seran finançats en un 80% a través dels Fons Next Generation (410.000 euros). El Consell de Mallorca aportarà el 20% restant (102.000 euros).

Vídeos

reunió