Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell contracta les obres de la Casa Blai Bonet a Santanyí

El Consell contracta les obres de la Casa Blai Bonet a Santanyí

(09/05/2019)

El vicepresident primer, Francesc Miralles i l’empresa Sort d’Enfora S.L. han signat aquesta setmana el contracte d’obres de la Casa Blai Bonet, a Santanyí. El preu del contracte és de 1.171.764,60€ i la durada màxima prevista per a les obres és de 24 mesos. La previsió és que les obres s’iniciïn aquest pròxim mes de juny.

La signatura es produeix després que el passat 26 de febrer el Patronat de la Fundació Mallorca Literària aprovàs per unanimitat la proposta d’adjudicació del contracte a l’empresa de Petra, Sort D’enfora S.L.

L’objecte de l’obra és la reforma i condicionament de la casa natal de l’escriptor Blai Bonet, propietat del Consell de Mallorca des de l’any 2002, que gestiona la Fundació Mallorca Literària. L’objectiu és crear un equipament museogràfic i cultural dedicat a donar a conèixer la figura i obra de l’autor, però també està previst que aculli altres llegats poètics, un espai d’estudi i divulgació de la poesia, un espai educatiu i sigui també refugi per a poetes amb un espai de residència per a petites estades de creadors, traductors o investigadors.

El projecte corresponent a aquestes obres de reforma ha estat elaborat per l’arquitecte Biel Arbona a partir de la proposta “Raor”, que projecta un museu que conciliï els usos de casa museu amb la de centre d’activitats amb una programació regular amb petites exposicions itinerants, cicles de conferències i tallers formatius, així com espectacles de petit format.

Una vegada formalitzat el contracte d’obres, ara es treballa per enllestir la licitació dels serveis d’aparellador de les obres. La previsió és que les obres es puguin iniciar dins el proper mes de juny.

Paral·lelament al projecte constructiu, es treballa també en el disseny i producció del projecte museogràfic, així com en les necessitats de condicionament i equipaments necessaris per al funcionament del futur Centre de Poesia. Un projecte cultural que compta amb una aportació total de 1,5 milions d’euros per part del Consell de Mallorca.

A la formalització del contracte han assistit el vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles; Miquel Barceló, com a administrador únic de l’empresa Sort d’Enfora S.L.; i la directora de la Fundació Mallorca Literària, Carme Castells.

¿¿¿¿¿¿¿