Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell convoca els VIII Premis d’Artesania de Mallorca per reconèixer els professionals del sector

El Consell convoca els VIII Premis d’Artesania de Mallorca per reconèixer els professionals del sector

(02/08/2021)

Els guardons s’amplien amb tres noves categories i s’accepten candidatures fins al 14 de setembre

El conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, i la directora insular d’Artesania, Marta Jordà, han presentat la VIII edició dels Premis d’Artesania de Mallorca 2021 a la Misericòrdia.

Durant la roda de premsa, Alzamora ha recordat que el Consell amb aquests premis vol «donar prestigi als professionals de l’artesania de Mallorca i també als oficis artesans, uns més tradicionals i uns altres més innovadors, però al cap i a la fi són tots professionals que treballen productes elaborats aquí i reconeguts arreu, creen llocs de feina i formen petites i mitjanes empreses que contribueixen a l’economia local».

Igualment, és una manera de «reconèixer la dedicació dels professionals de l’artesania per elaborar productes únics, de qualitat i sostenibles», ha afegit el conseller. Finalment, ha destacat que s’hi poden presentar professionals amb una llarga trajectòria i també aquells que tot just comencen o que fins i tot són estudiants.

En aquesta edició hi ha cinc categories, que compten amb un pressupost total de 21.000 euros, la quantia més alta que s’hi ha destinat fins ara. Dues categories són les habituals d’altres edicions: Premi Producte Artesà i Disseny de Mallorca, amb una dotació per al primer premi de 4.000 euros i per al finalista de 3.000 euros; i Premi Impuls i Avantguarda dotat amb 2.000 euros. Altres tres categories són noves: Premi Alimentació Artesana de Mallorca, Premi Dona Artesana i Premi Artesania Sostenible. Tots tres amb una dotació de 4.000 euros per a la persona guanyadora.

La data límit per presentar les candidatures és el 14 de setembre. Per participar-hi és necessari tenir l’acreditació artesana, tot i que també poden presentar-s'hi les persones que encara no la tenen perquè estan pendents de ser avaluades per la Ponència Tècnica d’Artesania. Es poden presentar fins a dues candidatures per persona.

Categories

El Premi Producte Artesà i Disseny de Mallorca vol reconèixer la qualitat del treball artesà i pretén contribuir a l'impuls en el seu desenvolupament.

En el cas del Premi Impuls i Avantguarda, s’ha de ser alumne de centres d’oficis artesans ja que l’objecte és potenciar el relleu generacional en l’artesania de Mallorca, l’accés de nous talents del sector i la seva professionalització, així com estimular la creativitat dels estudiants i titulars d’escoles i institucions educatives del sector artesà de l’illa.

D’altra banda, el Premi Alimentació Artesana està enfocat a promocionar els professionals de l’artesania que mantenen la tradició de les receptes pròpies de l’illa i potencien l’alimentació saludable amb productes propis de Mallorca.

Per incentivar i posar en valor el paper creixent i la importància que té la feina de la dona en el conjunt de l’activitat artesana, així com destacar la importància de les dones en el món laboral i social de l’illa de Mallorca, s’ha creat el Premi Dona Artesana.

Finalment, el Premi Artesania Sostenible de Mallorca serà un reconeixement a aquelles actuacions que contribueixen a reduir la petjada de carboni, potencien el comerç de proximitat i quilòmetre zero i fomenten el desenvolupament econòmic sostenible.