Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell crearà un equip tècnic per assessorar als ajuntaments en la prevenció i recollida de residus

El Consell crearà un equip tècnic per assessorar als ajuntaments en la prevenció i recollida de residus

(08/10/2019)

La mesura és una de les prioritats de Sostenibilitat i Medi Ambient recollida als Acords de Raixa

“El Consell crearà un equip tècnic d’experts per assessorar als ajuntaments de Mallorca en els treballs de prevenció i recollida de residus als municipis de l’illa.” Així ho ha assegurat la consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot. 
La vicepresidenta segona del Consell, present a les jornades del Iswa World Congrés a Bilbao, ha recordat d’aquesta manera una de les conclusions més importants dels Acords de Raixa en matèria mediambiental. La posada en marxa d’aquesta mesura es farà durant l’any 2020 i suposarà el compliment de la Llei de Residus de les Illes i el Pla director sectorial de residus no perillosos.
La directora insular, Patrícia Arbona, que també ha assistir al congrés destaca la “necessitat de dur a terme aquests plans de prevenció de manera coordinada entre administracions per obtenir els millors resultats possibles”
Ribot ha afegit que és el Consell, “com institució més propera a la gent”, es qui ha que garantir que els ajuntaments “disposin de les eines al seu abast per abordar un repte imprescindible”. Els consistoris de l’illa son part essencial en l’estratègia del Consell per abordar la reducció de residus. En 2020 està prevista una reducció del 10% de les quasi 800.000 tones generades a Mallorca anualment. Aquesta xifra haurà d’arribar al 50% a l’any 2030.