Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca adjudica el projecte de millora de la carretera Vella de Lluc

El Consell de Mallorca adjudica el projecte de millora de la carretera Vella de Lluc

(21/12/2021)

La vicepresidenta Ribot explica que «s’ha treballat per donar una solució definitiva a les necessitats de residents i senderistes de la zona»

El Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient del Consell de Mallorca ha adjudicat el contracte per començar les obres de condicionament i millora d’un tram del camí Vell de Lluc a Pollença a l’empresa Excavaciones y Construcciones Briscar SL. El projecte de millora de la pavimentació del tram de la Ruta de Pedra en Sec, compta amb un pressupost de 236.538,33 (IVA inclòs). Està previst que les obres de condicionament del camí comencin el pròxim mes de gener.  

La consellera Ribot ha explicat que «el projecte de la carretera és especialment complex, però s’ha treballat per donar una solució definitiva a les necessitats dels veïns i veïnes de la zona i, alhora, poder garantir la protecció del senderisme i del paratge natural de la serra de Tramuntana».

Per la seva banda, el director insular de Medi Ambient, Josep Manchado, ha insistit que «és important recordar que el darrer tram de la carretera Vella coincideix amb la Ruta de Pedra en Sec (RPS), zona en la qual han de conviure residents, vianants i senderistes».

Projecte previst

El projecte definitiu manté la segregació del trànsit entre senderistes, que aniran per un camí, i una zona pavimentada per a vehicles motoritzats, un element clau per a la Ruta de Pedra en Sec. El ferm nou estarà fet a base d’un material bituminós amb un acabat de color terrós per integrar-se de la millor manera possible en l’entorn natural.

El projecte inclou la millora d’un tram de 2.485 metres lineals de carretera, des del pi de Son Grua, a l’altura de la bifurcació de l’Ma-10, fins al començament de la pujada a l’Empeltada. Així doncs, la carretera comptarà amb trànsits segregats excepte als darrers 300 metres, ja dins l’àmbit del Pla d’Ordenació dels Recursos Naturals (PORN).