Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca amplia els horaris d’obertura de Raixa i a patir d'ara es podrà visitar de dimarts a dissabte

El Consell de Mallorca amplia els horaris d’obertura de Raixa i a patir d'ara es podrà visitar de dimarts a dissabte

(26/02/2015)

La presidenta del Consell, Maria Salom, ha visitat la finca on actualment es duen a terme cursos de formació dirigits a persones amb diversitat funcional i on s’ha posat en marxa un projecte de recuperació de la zona forestal en el qual hi fan feina nou persones provinents del SOIB

La presidenta del Consell de Mallorca, Maria Salom, ha visitat avui Raixa amb motiu de l’ampliació dels horaris de visita de la finca. Fins ara es podia visitar els dimarts i dijous de 10 a 14 hores i a partir d’avui es pot fer de dimarts a dissabte de 10 a 17 hores.

 

La finca es pot visitar de forma lliure o bé sol·licitant una visita guiada. Les visites guiades són a les 10 i a les 12h i es poden fer en català, castellà, anglès i alemany. Per a les visites guiades s’ha de fer reserva enviant un correu electrònic a visitesraixa@conselldemallorca.net o telefonant al 971237 636.

 

Per facilitar les visites lliures s’ha instal·lat nova senyalítica i panells informatius al jardins. A més, al Centre d’Interpretació i Visitants de Raixa-Serra de Tramuntana s'ha cercat potenciar l'interès per la declaració de Patrimoni Mundial amb la col·locació i projecció d’imatges dels productes i dels llocs més emblemàtics de tots els municipis de la serra de Tramuntana.

 

Salom ha visitat Raixa acompanyada del conseller de Presidència, Jaume Juan, la directora insular de Relacions Institucionals, Maribel Crespí, i el gerent del Consorci de la Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial, Bartomeu Deyà. La presidenta del Consell ha recordat que Raixa es va adquirir l'any 2002 i no ha estat fins aquesta legislatura quan s’ha aconseguit obrirla al públic.

 

Programa de treball en suport de l'IMAS

 

Salom ha destacat a més que a Raixa actualment es duen terme a través de l’IMAS cursos de formació dirigits a persones amb diversitat funcional, els quals han comptat fins ara amb 70 alumnes.

 

El Departament de Presidència del Consell va signar el 2013 un acord de cessió d'ús de la finca de Raixa a l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), per fer-hi cursos dirigits a persones amb discapacitat.

 

Aquests cursos són programes específics de formació per a l'ocupació de col·lectius vulnerables en el mercat laboral, organitzats per la Secció d'Iniciatives Sociolaborals de l'IMAS i subvencionats pel SOIB.

 

Actualment se fan cursos d’auxiliar de jardineria i centres de jardineria; d’auxiliars en agricultura; i de manteniment i reparació d'edificis.

 

 

Projecte de recuperació de la zona forestal de la finca

 

A més aquest més de gener s’ha iniciat un projecte de recuperació de la zona forestal de la finca al qual fan feina 9 persones provinents del SOIB. A través d’aquest programa, el Consell de Mallorca abona una mitjana d’uns 950 € mensuals als treballadors per completar la prestació o subsidi que reben, segons les dades facilitades pel SOIB.

 

La durada d’aquest projecte és de 6 mesos i les tasques que es duen a terme són la neteja de la part de l'antic camí Palma-Bunyola que passa devora l'entrada de l'aparcament de Raixa; la neteja de la massa forestal de la finca  per reduir el risc d'incendis; la preservació de la zona d'olivar i bosc de la finca; la neteja i recuperació dels antics camins de la finca que encara hi ha i  que serviran com a franja tallafocs, i la neteja dels espais on hi ha elements etnològics.