Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca ampliarà la xarxa de refugis amb un nou establiment a Sa Coma d’en Vidal a Estellencs

El Consell de Mallorca ampliarà la xarxa de refugis amb un nou establiment a Sa Coma d’en Vidal a Estellencs

(11/03/2015)

La presidenta Maria Salom ha visitat avui les instal·lacions, que han estat cedides recentment pel Govern balear, i que es convertiran en un nou servei de la Ruta de Pedra en Sec amb 30 places d’allotjament

La presidenta del Consell de Mallorca, Maria Salom, acompanyada del conseller d'Hisenda i Pressuposts del Govern de les Illes Balears, José Vicente Marí, i el batle d'Estellencs, Bartomeu Jover, ha visitat avui la finca de Sa Coma d’en Vidal, que ha estat cedida recentment per l'Executiu autonòmic, per a la seva incorporació a la Ruta de Pedra en Sec.

 

Al llarg de l'acte, que ha comptat també amb la presència de la consellera de Medi Ambient, Catalina Soler; la seva homòloga d'Hisenda i Funció Pública, Margalida Roig; les directores insulars Margalida Pocoví i Maribel Crespí, així com regidors de l'Ajuntament d'Estellencs, s’ha donat a conèixer el projecte d’adequació de la casa com a nou refugi de muntanya de la xarxa senderista del Consell de Mallorca.

 

Aquest nou establiment disposarà d’un total de 30 places i oferirà servei d’allotjament als senderistes en l’etapa 1, que comença a Andratx. El projecte contempla la redistribució dels espais interiors de la vivenda, que compta amb una superfície de 286 metres quadrats, repartits en dues plantes.

 

Es crearà una nova habitació de 10 places, que s'afegirà a les ja existents, i un bany amb doble dutxa. Igualment,  també s’instal·larà un sistema de climatització ecològic mitjançant la col·locació d’una caldera de biomassa i es duran a terme millores en el camí d’accés. El pressupost total del projecte és de 275.000 euros.

 

La presidenta ha mostrat la seva satisfacció per aquesta nova incorporació i n’ha agraït al Govern balear la cessió, després de més de deu anys de l’adquisició. 

 

Tal i com ha explicat, Sa Coma d’en Vidal es troba en un lloc estratègic de la Ruta de Pedra en Sec, i una vegada obert permetrà als excursionistes recórrer de cap a cap l’itinerari podent fer nit a totes les etapes.

 

Maria Salom ha reiterat l’aposta del Consell de Mallorca per la serra de Tramuntana, un dels paratges més emblemàtics de Mallorca, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO en la categoria de paisatge cultural.

 

"El seu potencial com a alternativa turística al sol i platja es innegable i s’ha convertit en un nou motor per a l’economia local. Per tot això des del Consell de Mallorca hem fet un gran esforç en millorar i promocionar la Ruta de Pedra en Sec", ha declarat la presidenta.

 

Aquest nou refugi complementarà la xarxa senderista del Consell de Mallorca i s’afegirà als cinc que ja hi ha actualment: Can Boi, Tossals Verds, Muleta, Pont Romà i Son Amer, a més de l’hostatgeria del Castell d’Alaró que també en forma part.

 

La finca de Sa Coma d’en Vidal té prop de 60 hectàrees, i limita amb dues finques públiques, al nord amb Son Fortuny, també propietat del Consell de Mallorca, i a l’est i al sud amb es Galatzó, a Calvià, de titularitat municipal. Actualment, l’itinerari de la Ruta de Pedra en Sec travessa la finca, on es troba un tram senyalitzat que passa just per davant la casa.

 

A partir d’ara, romandrà adscrita al Departament de Medi Ambient com a espai per a activitats de muntanya. Es preveu que el nou refugi estigui en funcionament a finals d'aquest any.