Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca aposta per eliminar les barreres arquitectòniques als parcs infantils  

El Consell de Mallorca aposta per eliminar les barreres arquitectòniques als parcs infantils  

(19/03/2019)

La sala d’actes de TIRME ha estat l’escenari de la darrera sessió, d’aquest mandat, de l’Assemblea de Batles i Batlesses de Mallorca. L’acte ha estat dirigit pel president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, acompanyat del conseller de Desenvolupament Local, Joan Font qui ha donat a conèixer la nova convocatòria de subvencions 2019-2020, dotada amb 10 milions d’euros, per dur a terme actuacions d'inversió de competència municipal (obres, vehicles i immobles) i sufragar honoraris de redacció de projectes i de direcció d'obres.

La novetat més destacada d’aquesta nova línia d’ajuts és que un mínim de 15.000,00 euros del total de la subvenció sol•licitada, per cada ajuntament, ha d'anar destinada a millorar i complimentar les condicions d’accessibilitat universal dels equipaments i edificis públics, preferentment dels parcs infantils, així com dels espais d’ús públic de titularitat municipal.

En aquest sentit, la presidenta de la plataforma social “Parcs Infantils per a totes i tots”, Magdalena Fornés, ha aprofitat l’Assemblea per explicar a tots els presents la tasca que desenvolupa la seva organització i per reivindicar la  necessitat de crear zones d’esbarjo infantils totalment adaptades. 

Per altra banda, durant la sessió, el batle de Marratxí, Joan Francesc Canyelles ha sol•licitat ajuda tècnica al Consell i al Govern pel que fa al compliment de la implantació de la xarxa de clavegueram al municipi a aquelles zones urbanes que no disposin de xarxa de sanejament.

El Secretari General del Consell Econòmic i Social de les Illes Balears, Josep Valero González ha presentat una aplicació sobre dades municipals elaborada conjuntament amb l’IBESTAT i la UNED. Es tracta d’una base de dades on qualsevol usuari pot conèixer la renta bruta de les llars de Balears. 

Finalment, el president de Mallorca Rural, Jaume Orell, també ha assistit a la sessió de l’Assemblea per tal d’explicar, als ajuntaments socis d’aquesta associació les principals novetats.