Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca assumeix un paper actiu en el disseny de la mobilitat a Mallorca

El Consell de Mallorca assumeix un paper actiu en el disseny de la mobilitat a Mallorca

(20/09/2019)

La presidenta Catalina Cladera i el conseller del Govern, Marc Pons, obren un espai d'estratègia conjunta en matèria de mobilitat i habitatge

"El Consell ha de ser a la presa de decisions, i avui hem avançat perquè la institució insular, competent en matèria de carreteres, tengui un paper actiu en l'estratègia de mobilitat i transports que ha engegat el Govern autonòmic. El Consell ha de ser a la presa de decisions", ha apuntat la presidenta Catalina Cladera, després de la reunió mantinguda avui dematí amb el conseller de Mobilitat i Habitatge del Govern, Marc Pons. Una primera trobada de feina en què s'han compromès a treballar de manera coordinada en el disseny dels models de mobilitat sostenible a Mallorca.


"Si volem abordar el problema de la mobilitat des d'una visió transversal fan falta tres potes; el Govern, el Consell i l'Ajuntament de Palma. Si aconseguim trobar un espai conjunt de presa de decisions, ja haurà estat un bot qualitatiu cap endavant", ha remarcat Marc Pons, qui ha convidat els consells insulars a participar en la futura llei de mobilitat sostenible, en la qual està treballant el Govern.


Per altra banda, la presidenta Cladera també s'ha compromès a facilitar les eines amb què compta el Consell als ajuntaments perquè puguin destinar sòl a la construcció d'habitatges públics. Tant Cladera com Pons han recordat la contribució del Consell de Mallorca en la construcció d'habitatge públic a Palma, amb la cessió dels terrenys de Can Domenge per part de la institució insular, una tramitació que s'han compromès a accelerar.


A la reunió també s'ha estudiat la possibilitat que el Govern cedeixi al Consell un edifici recuperat pel venciment d'una concessió en domini públic, situat a Portocolom, perquè pugui tenir un ús públic de caràcter social i cultural relacionat amb el Museu Marítim de Mallorca.

Vídeos

El Consell de Mallorca assumeix un paper actiu en el disseny de la mobilitat a Mallorca