Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca celebra la segona jornada familiar senderista amb un recorregut guiat a la Cala de Deià

El Consell de Mallorca celebra la segona jornada familiar senderista amb un recorregut guiat a la Cala de Deià

(15/03/2015)

Més d’un centenar de persones han participat avui en aquesta trobada popular, organitzada en el marc del projecte europeu Rando pour la Culture, que té per objectiu fer del senderisme un mitjà d’experimentació del patrimoni de manera activa i creativa

El Consell de Mallorca, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Deià, ha celebrat avui la segona de les tres jornades senderistes familiars, organitzades en el marc del programa europeu Rando pour la Culture. Una iniciativa, cofinançada per la Comissió Europea a través del programa Cultura 2007-2013, que té com a objectiu general crear una plataforma europea de revaloració del patrimoni etnològic de forma creativa i sostenible mitjançant els itineraris senderistes.

 

Més d’un centenar de persones s’han donat cita a l’aparcament de can Roig, des d’on s’ha iniciat la caminada fins a la cala.  Al llarg del recorregut els participants han tengut l’oportunitat de conèixer en profunditat el patrimoni natural i cultural que envolten els camins que enllacen el nucli de població amb la mar.La jornada ha finalitzat a l’amfiteatre on s’han celebrat diversos actes culturals per a grans i petits.

 

Amb aquestes activitats, el Consell de Mallorca vol fomentar, a través de la pràctica del senderisme o de l’excursionisme, la participació activa dels ciutadans en la preservació i la valoració del patrimoni natural i etnològic de l’illa.  El projecte Rando pour la Culture, ha permès, d'aquesta manera, introduir una nova oferta cultural i creativa en diversos itineraris familiars de la xarxa de rutes senderistes de la institució insular. 

 

El proper diumenge, 22 de març, tendrà lloc la tercera i darrera trobada familiar per l’itinerari del Castell d’Alaró, una de les rutes illenques més emblemàtiques, durant la qual els participants, a més de gaudir d’un dia d’excursió, podran conèixer anècdotes i històries d'aquest paratge.

 

L’acte ha comptat amb la presència de la directora insular de Medi Ambient, Margalida Pocoví; la batllessa de Deià, Magdalena López, així com diversos representants municipals.