Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca celebra per primera vegada el Dia de les Famílies

El Consell de Mallorca celebra per primera vegada el Dia de les Famílies

(15/05/2024)

La institució insular llueix una banderola en l'edifici del Palau del Consell i organitza una conferència sobre benestar i equilibri emocional en l'àmbit familiar per commemorar aquesta celebració

El Consell de Mallorca celebra per primera vegada el Dia Internacional de les Famílies, que es commemora cada any el 15 de maig. El president del Consell, Llorenç Galmés, ha penjat la banderola, juntament amb el vicepresident segon i conseller de Medi Ambient, Medi Rural i Esports, Pedro Bestard, i la directora insular de Famílies, Ana Ferriol, a l'edifici del Palau del Consell, seu de la institució, per donar a conèixer la celebració.
 
En aquest acte, el president ha posat l'accent en «el compromís ferm del Consell en reconèixer el paper de les famílies dins la nostra societat, siguin del tipus que siguin, i donar-los la importància que es mereixen». Llorenç Galmés ha destacat el paper fonamental de les famílies que «són el pilar sobre el qual se sustenten les persones, des de la seva infantesa fins a l'edat adulta, per dur a terme el seu projecte de vida». Per això, l'objectiu de l'acte és «reconèixer i agrair la dedicació i l'esforç que fan, perquè són la columna vertebral de la nostra societat, complint, així, amb els acords de govern».
 
La directora insular ha estat l'encarregada de llegir el manifest, en el qual ha ressaltat la labor de l'Administració relacionada amb la protecció i defensa de la família, i de tots els seus membres. Ferriol ha dit que la institució insular ha de ser «l'encarregada de ser-hi quan falla el nucli familiar» i «la responsable en el treball de sensibilització cap a una societat justa, una família que sigui xarxa de seguretat i es fonamenti en el respecte, la llibertat i els valors més elementals».
 
El Consell, per aconseguir avanços en les famílies mallorquines, va crear la Direcció Insular de Famílies, amb un augment pressupostari del 6 % per impulsar polítiques de conciliació i secundar-les. Un exemple és la introducció d'activitats, com tallers, exposicions i xerrades, destinades als ajuntaments per al foment i la millora de les relacions intrafamiliars, en les quals es tracten temes com la conciliació familiar.

L'acte ha comptat amb l'assistència de la vicepresidenta i consellera de Cultura i Patrimoni, Antònia Roca; la directora general d'Infància, Joventut, Famílies, Igualtat i Diversitat, María Farners, i el secretari general de la Conselleria de Famílies i Afers Socials, David Lozano.
 
 
Conferència sobre benestar i equilibri emocional en l'àmbit familiar

Per donar continuïtat al Dia d'Internacional de les Famílies, la institució insular organitza avui una conferència sobre benestar i equilibri emocional en l'àmbit familiar, a l'Aljub d'Es Baluard, a les 18.00 h. La ponència serà impartida per la Dra. Ruth Castillo Gualda, experta en educació socioemocional, psicòloga, consultora sènior de Yale Center for Emotional Intelligence, professora de la Facultat de Salut i Educació de la Universitat Camilo José Cela.
 
La xerrada tractarà el maneig de les emocions que afecten el desenvolupament individual, el gaudi adequat de l'equilibri mental, la importància dels vincles familiars i l'efecte que té en les seves relacions, la validació de les emocions, entre altres assumptes que influeixen en els comportaments que tenen lloc en l'àmbit familiar.