Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca cercarà vies de col·laboració amb la D.O Pla i Llevant per obrir una sala de Tast.

El Consell de Mallorca cercarà vies de col·laboració amb la D.O Pla i Llevant per obrir una sala de Tast.

(23/10/2017)

La idea és habilitar la nova sala a les instal·lacions del Centre Enològic de Felanitx i durant el temps que no sigui utilitzada pels professionals la D.O. planteja obrir el recinte al públic per fer tasts de promoció i divulgació de productes locals.

El Consell de Mallorca cercarà vies de col·laboració amb la D.O Pla i Llevant per obrir una sala de Tast. Avui, el president de la institució Insular, Miquel Ensenyat, s’ha reunit amb  Antoni Bennàssar  i Marina Vera, president  i gerent de la DO Pla i Llevant – Vins de la Terra. A l’encontre també ha participat el conseller d’Economia i Hisenda, Cosme Bonet i s’ha presentat aquest projecte.

La sala de tast o d'anàlisi sensorial té per objecte proporcionar als catadors experts que realitzen els assajos sensorials professionals, un ambient adequat sota unes normes que facilitin el treball i que a més asseguri que els resultats puguin repetir-se si s'efectuen d'igual manera. Habilitar aquest espai està condicionat al compliment d’una normativa específica. Entre d’altres, el local ha de ser acollidor i estar il·luminat de forma correcta i neutra. Es tracta d'evitar distraccions per part del color o la il·luminació que puguin influir en els resultats del tast.

La nova sala de tast permetrà adaptar les instal·lacions a la normativa i posarà a l’abast dels expertss els recursos necessàris per fer les cates. Les instal·lacions també podràn ser destinat al tast d’altres productes agroalimentàris como ara l’oli i el formatge que es produeix a l’illa. A més, i durant el temps que no sigui utilitzat pels professionals la D.O. planteja obrir el reciente al públic per fer tasts de promoció i divulgació dels productes locals.

La Denominació d'Origen Pla i Llevant va ser fundada l'any 1999.  Agrupa 18 municipis de les comarques del Pla i Llevant: Algaida, Ariany, Artà, Campos, Capdepera, Felanitx, Llucmajor, Manacor, Maria de la Salut, Montuïri, Muro, Petra, Porreres, Sant Joan, Sant Llorenç des Cardassar, Santa Margalida, Sineu i Vilafranca de Bonany. Actualment hi ha inscrits 13 cellers i 67 viticultors, amb un total de 444 hectàrees de vinya.