Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca clausura els projectes de formació SOIB Jove i SOIB 30 en un acte al refugi de Son Amer

El Consell de Mallorca clausura els projectes de formació SOIB Jove i SOIB 30 en un acte al refugi de Son Amer

(30/09/2021)

La vicepresidenta Ribot ha destacat que la voluntat del departament «és que tothom pugui tenir un lloc de feina digne»

La vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, ha participat avui en la cloenda de la segona edició del Programa SOIB Jove Ocupació i Formació S’Ermita II i del Programa SOIB 30 Ocupació i Formació S’Hortet II al refugi de Son Amer. La vicepresidenta ha valorat aquest programa, que ha permès contractar persones desocupades per un termini de dotze mesos.

Abans d’iniciar l’acte de cloenda, s’han visitat les zones de treball i les tasques duites a terme per l’alumnat treballador a la finca pública de Son Amer, al terme municipal d’Escorca. Durant la trobada, s’ha conversat amb l’alumnat treballador i amb els monitors, els quals han explicat i han valorat l’experiència que ara s’acaba.

La vicepresidenta Ribot assegura que aquest projecte de formació és una alternativa per a joves i majors de trenta anys, perquè «els ofereix un certificat de professionalitat en l’àmbit agroforestal, per una banda, i els coneixements de la tècnica de construcció de pedra en sec, per l’altra».

Durant l’acte de cloenda, la consellera ha explicat que la col•laboració en projectes com SOIB Jove i SOIB 30 és necessària perquè «al Consell de Mallorca som molt conscients de les dificultats que segueix passant la ciutadania de l’illa en una pandèmia terrible que ha colpejat els més vulnerables» i que la voluntat del departament «és que tothom pugui tenir un lloc de feina digne». «No només es tracta de millorar les aptituds i competències professionals dels joves, sinó que també se’ls ha de facilitar l’accés al mercat laboral», ha afegit la consellera.

El Programa SOIB Jove Ocupació i Formació S’Ermita II se centra en activitats de conservació i millora de monts i activitats de construcció de pedra en sec. Aquest curs permet que els usuaris que l’hagin fet puguin sol•licitar la qualificació de marger.

El Programa SOIB 30 Ocupació i Formació S'Hortet II consta d’activitats auxiliars en agricultura, activitats de conservació i millora de monts i aprofitaments forestals. Durant un any, l’alumnat treballador ha rebut formació teòrica, al mateix temps que ha posat en pràctica els coneixements adquirits treballant en la finca pública de Son Amer.

El projecte S’Hortet II l’ha finançat el SOIB, amb la participació del SEPE mitjançant Conferència Sectorial. El projecte S’Ermita II l’ha finançat el SOIB amb la participació del SEPE: Garantia Juvenil i el Fons Social Europeu, amb un total de 650 d’hores de formació, 300 de les quals són de formació sobre construcció de pedra en sec.