Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca congela la tarifa de residus sòlids de 2023

El Consell de Mallorca congela la tarifa de residus sòlids de 2023

(06/10/2022)

La consellera de Medi Ambient, Aurora Ribot, recalca que «per tercer any consecutiu el Consell de Mallorca subvenciona de forma directa la tarifa de residus»

La vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, ha explicat que el Ple extraordinari d’avui s’aprova la modificació de crèdit destinada a la subvenció de la Tarifa de Residus Sòlids Urbans (RSU) 2023.

La consellera Ribot ha explicat que «tot i les dificultats contextuals d'inflació que podien disparar la xifra, el Consell fa un esforç i destinarà 2,3 milions d’euros a reduir la xifra final de la tarifa de residus; la que pagam totes i tots».

Per tal de contenir al màxim la tarifa de residus, el Consell ha utilitzat tots els mecanismes al seu abast per arribar a una tarifa més adequada i ajustada a la situació que vivim a Mallorca. D’aquesta manera, la tarifa de RSU de l’any 2023 serà de 114,95 € / tona és a dir, es manté congelada respecte de 2022 quan se situava en 114,96 € / tona.

«Per tercer any consecutiu el Consell de Mallorca subvenciona de forma directa la tarifa. Ho fa perquè entén el context en què vivim i que l’escenari més desitjable és aconseguir mantenir baixa aquesta tarifa», ha recalcat Ribot.

Cal recordar que després d’aquesta modificació de crèdit està previst que el Consell de Mallorca en un pròxim Ple de la institució aprovi la tarifa. Un cop vigent, els ajuntaments traslladaran la taxa a la ciutadania.