Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca convoca la X edició dels Premis Mallorca de Creació Literària

El Consell de Mallorca convoca la X edició dels Premis Mallorca de Creació Literària

(13/10/2018)

El Consell de Mallorca convoca la desena edició dels Premis Mallorca de Creació Literària, amb les modalitats de Narrativa, Poesia i Assaig, amb una dotació de 35.000, 25.000 i 30.000 euros respectivament.

La quantia del premi ha augmentat enguany perquè s’hi inclou el cost de l’edició de l’obra premiada. S’afegeix així un incentiu més per als escriptors, que ara tendran la possibilitat de publicar amb l’editorial que prefereixin.

El jurat de cadascun dels premis està format per quatre membres de reconegut prestigi dins l’àmbit de la cultura de parla catalana designats pel conseller executiu de Participació Ciutadana i Presidència del Consell de Mallorca.

L’escriptor, poeta i professor universitari Biel Mesquida (president), les escriptores i periodistes Isabel-Clara Simó i Eva Piquer, i el dramaturg i escriptor Sebastià Portell formen el jurat de Narrativa. En la modalitat de Poesia, els membres del jurat són Glòria Julià, poeta i escriptora, que hi actua de  presidenta; Damià Pons, catedràtic i escriptor; Eva Baltasar, poeta, guanyadora dels Premis Mallorca 2016, i Lluís Maicas, escriptor i artista plàstic.  El jurat d’Assaig està format per la doctora i professora lul·lista Maria Isabel Ripoll (presidenta); Màrius Serra, escriptor i enigmista; Marina Garcès, filòsofa i assagista, i Vicens Partal, periodista i director de VilaWeb.

El lliurament dels premis s’inclourà dins els actes de celebració de la Diada de Mallorca del 31 de desembre.