Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca demana formar part del Club del Pacte de Batles

El Consell de Mallorca demana formar part del Club del Pacte de Batles

(17/10/2019)

El conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, i el director insular de Cooperació Local i Caça, Jaume Tomàs, han participat a Màlaga en la jornada anual del Pacte de Batles, una iniciativa internacional en la qual s’agrupen milers de governs locals compromesos a implantar els objectius de la Comissió Europea en matèria de clima i energia. El Consell de Mallorca n’és coordinador territorial.

A l’Estat espanyol, el Club del Pacte de Batles serveix com a interlocutor davant les administracions estatals i europees i com a espai d’intercanvi i comunicació entre les entitats vinculades. Actualment, aquest Club no compta amb cap representant de territoris insulars. Per això, i ateses les especificitats de les illes per adaptar-se als compromisos en clima i energia, el conseller Alzamora ha proposat al director de l’Oficina del Pacte de Batles, Miguel Morcillo, que el Consell de Mallorca hi tengui veu. Alhora, seria el representant dels ens coordinadors territorials del Pacte de Batles i Batlesses a l’Estat.

En els últims anys, el Consell ha fomentat i subvencionat que els municipis s’adherissin al Pacte i redactessin els plans d’acció d’àmbit local per combatre el canvi climàtic i reduir les emissions de CO2. A partir de l’any que ve, Desenvolupament Local destinarà tot el finançament del Pacte a la implementació dels plans d’acció en els municipis.

A la trobada a Màlaga, en la qual també s’han tractat els reptes i les perspectives de futur del Pacte, hi eren presents el batle de Palma, José Hila; el regidor de l’àrea de Medi Ambient i Benestar Animal de Palma, Ramon Vicenç Perpinyà; i el regidor de Gestió de Residus i Medi Ambient d’Alcúdia, Domingo Bonnin.