Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca destinarà 3 milions d’euros de romanents per ampliar el Pla de especial de subvencions als ajuntaments de 2018

El Consell de Mallorca destinarà 3 milions d’euros de romanents per ampliar el Pla de especial de subvencions als ajuntaments de 2018

(21/02/2019)

El Consell de Mallorca destinarà 3 milions d’euros de romanents d’altres projectes per ampliar el Pla de especial de subvencions als ajuntaments (PESA) de 2018. Això representa que els municipis comptaran amb un total de 10 milions d’euros d’ajuts. 

Cal recordar que en el pressupost de 2019 del Departament de Desenvolupament Local es va preveure l’aplicació del PESA amb un crèdit propi de 7 milions d’euros per a les diferents inversions en obres i serveis del municipis de l’illa. 

No obstant això, vistes les necessitats urgents d'executar-les acordades amb els ajuntaments entre els anys 2019 i 2020, des del Departament de Desenvolupament Local, juntament amb el Departament d’Economia i Hisenda, s’ha fet una modificació de crèdit amb un romanent de tresoreria per un import de 3 milions d’euros. 

El conseller d’Economia i Hisenda, Cosme Bonet, ha explicat que «des del Consell de Mallorca han treballat de manera ràpida i eficient per poder complir el compromís amb els ajuntaments de l'illa d'aportar 10 milions euros dins el PESA». A més a més, Bonet ha afegit que «hem recuperat 3 milions d'euros, de manera que hem pogut ser solidaris i aportar doblers als ajuntaments afectats al Llevant de Mallorca i, en el mateix temps, mantenir els 10 milions que havien tingut els darrers anys els municipis de Mallorca tal com va ser el compromís del Consell».

També, el president de la Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB), Joan Carles Verd, ha valorat «positivament la feina que ha fet el Consell». Verd ha afegit que «s'ha mantingut els doblers als ajuntaments afectats per la riada, i a més no ha afectat a la capacitat inversora sobretot dels ajuntaments més petits».

A la reunió per informar els municipis d’aquesta novetat, que s’ha celebrat aquest dijous a la seu del Consell de Mallorca, hi ha assistit el conseller de Desenvolupament Local, Joan Font i la directora insular d’Economia i Hisenda, Cristina Ballester.