Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca dona el seu suport a la família de la política ruandesa Victorie Ingabire, actualment presonera política al seu país.

El Consell de Mallorca dona el seu suport a la família de la política ruandesa Victorie Ingabire, actualment presonera política al seu país.

(25/07/2016)

El vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana i Presidència Jesús Jurado es va reunir divendres amb la família de la presonera política ruandesa Victorie Ingabire que encapçala l'oposició a l'actual governant Paul Kagame de la minoria tutsi.

Segons el marit de Victorie Ingabire, Lin Muyizere, des de l'assassinat dels presidents de Ruanda i Burundi l'any 1994 quan van atacar l'avió on viatjaven, l'actual president Kagame ha establert una dictadura. Tots els líders de l'oposició estan morts o a la presó, com la meva dona".
La família, acompanyada per la Fundació Olivar va visitar ahir el Consell de Mallorca per a reunir-se amb el vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado que també és actualment, el vicepresident del Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació. Precisament el Fons Mallorquí ha finançat la querella contra el govern ruandès per genocidi. També val recordar que Ingabire i la seva família van deixar Holanda on havien viscut com a refugiats i van traslladar-se a Mallorca per tal de reflexionar sobre la decisió de presentar-se o no, com a oposició a l'actual govern de Kagame. Un fet que la duta a la situació que està vivint en aquest moment.

Jurado va escoltar la història de l'opositora del govern ruandès, presidenta de les Forces Democràtiques Unificades, que va ser detinguda i empresonada el 2010 i a qui no se li respecten cap dels seus drets i veu com la seva pena va augmentant de 7 a 15 anys. Per sort, Muyizere va explicar que la seva dona es troba bé de salut, que és una persona forta i que creu en la justícia.

Ara per ara, però la família està pendent de la resolució d'un judici que està essent molt dificultós, ja que el govern ruandès està posant traves als advocats que defensen Ingabire, que està acusada amb càrrecs de terrorisme i amenaça a la seguretat nacional.

Jurado es va mostrar molt interessat per la situació de Ingabire i assegura que el Consell de Mallorca els donarà tot el seu suport i espera que la resolució de la Cort Africana dels drets de l'home sigui respectada.