Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca dóna suport a l’esport de Mallorca

El Consell de Mallorca dóna suport a l’esport de Mallorca

(07/09/2022)

El ple del Consell debatrà una aportació econòmica de 2 milions d’euros per afavorir l’activitat de clubs esportius de Mallorca en 2022, amb iniciatives com el patrocini esportiu per a societats anònimes esportives de Mallorca, el suport publicitari per la resta de clubs esportius de categories superiors i l’increment de la partida que el Consell destina a subvencions directes a clubs que s’atorguen anualment des de la Direcció Insular d’Esports.

El Consell de Mallorca, a través del Departament de Transició, Turisme i Esports, aposta per donar suport a diferents clubs i entitats esportives de Mallorca a través de diverses iniciatives que es podran dotar amb una dotació econòmica global de dos milions d’euros.  

En primer terme es  preveu l’inici d’un expedient de patrocini esportiu a les societats anònimes esportives de Mallorca (RCD Mallorca SAD i CD At. Baleares SAD). Aquests patrocinis esportius quedaran vinculats a la difusió més àmplia dels valors de l’esport i de la societat mallorquina (culturals, igualtat, cohesió social, drets públics, sostenibilitat, foment dels productes locals...).  

En segon lloc el Consell podrà concertar suports publicitaris amb la resta de clubs de Mallorca de categories superiors, que no són societats esportives anònimes, com el Palma Futsal, el Volei Palma, el Volei Manacor o el Palma Bàsket, entre d’altres. L’acord també preveu augmentar la dotació de subvencions als clubs esportius de Mallorca.

L’aportació econòmica del Consell de Mallorca sortirà d’una modificació de crèdit per valor de 2 milions d’euros que serà debatuda en un pròxim ple de la institució. D’aquesta manera, el Departament de Transició, Turisme i Esports dóna sortida i acompleix el compromís assolit en la passada reunió entre els socis de govern al Consell, del passat 18 d’agost, en la qual es reclamava una via jurídica per fer viable el suport del Consell als clubs esportius de l’illa.

Aquest seguit d’iniciatives en favor de la pràctica esportiva dels clubs de Mallorca fan palesa la voluntat de donar el màxim suport i fomentar la pràctica esportiva d’elit a través de l’activitat dels clubs esportius i les societats anònimes esportives a Mallorca, com a part fonamental del teixit social i associatiu de la illa. El conseller de Transició, Turisme i Esports, Andreu Serra, iniciarà una ronda de contactes amb els responsables dels diferents clubs esportius més representatius de Mallorca per explicar l’abast de la mesura prevista.