Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca estrena el documental La Germania, Cas Obert

El Consell de Mallorca estrena el documental La Germania, Cas Obert

(20/12/2022)

Un audiovisual basat en els dos anys de revolta popular contra els estaments privilegiats que va tenir lloc a Mallorca en els anys 1521-1523 que és el fil conductor de la Diada de Mallorca 2022

El Consell de Mallorca ha estrenat ‘La Germania, Cas Obert’ aquest dimarts al Teatre Principal d’Inca. La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, el director del documental, Cesc Mulet, el director la televisió autonòmica, ib3, Joan Carles Martorell i el batle d'Inca, Virgilio Moreno han presentat aquest audiovisual basat en els dos anys de revolta popular contra els estaments privilegiats que va tenir lloc a Mallorca en els anys 1521-1523.

"El caràcter d’un poble es construeix a partir dels fets que l’han modelat. La Mallorca del 2022, per be i per mal, és hereva de la revolta de la Germania. I és la nostra obligació procurar que el coneixement de la nostra història ens permeti caminar cap a un futur comú des de la concòrdia i l’esperança", ha assenyalat la presidenta del Consell de Mallorca. 

Cladera ha agraït la feina feta per la productora del documental La Germania, Cas Obert. "Hem aconseguit fer un documental de gran rigor, però també amb un llenguatge modern i atractiu. Vull agrair la feina feta a la Perifèrica,  una productora de mirada llarga i sempre compromesa amb la història i la cultura de Mallorca".

La Diada 2022 que coincideix amb els 500 anys de La Germania d’un esdeveniment que tot i ser poc conegut, va marcar una fita històrica a Mallorca. Aquesta revolta social dels menestrals de Ciutat i els pagesos de la part forana és el fil conductor dels actes de la Diada 2022 i varen ser també el fil conductor de l’acte central que va tenir lloc el diumenge passat i en el qual es va fer entrega dels premis, honors i distincions a persones i entitats destacades de la societat.

A més de la presentació d’aquest documental, entre les diverses activitats culturals organitzades pel Consell amb motiu de la Diada durant el mes de desembre també hi ha programades 12 visites teatralitzades basades en els fets de La Germania. 2 dues representacions en cada una de les sis comarques de Mallorca. 

La peça audiovisual tendrà continuació en la mini-sèrie de dos capítols de 51 minuts que emetrà IB3 els propers dies 27 de desembre i 3 de gener.