Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca firma la seva adhesió oficial a l’Aliança Mar Blava

El Consell de Mallorca firma la seva adhesió oficial a l’Aliança Mar Blava

(13/01/2017)

Des de l’inici de la legislatura, la institució insular ha mostrat el seu suport a la plataforma i ha participat en reunions per traçar el full de ruta per acabar amb les prospeccions

El president Miquel Ensenyat, i la vicepresidenta de l’Aliança Mar Blava, Flor Dell’Agnolo, han firmat avui dematí l’adhesió del Consell de Mallorca a n’aquesta plataforma que lluita per acabar amb les prospeccions petrolieres al mediterrani. A l’acte també hi ha estat present la consellera de Medi Ambient, Sandra Espeja.

 

Amb aquesta firma es formalitza una adhesió que es va aprovar al Ple del Consell 13 octubre 2016 amb el vot unànime de tots els partits polítics. Tot i així, des de l’inici de la legislatura, la institució insular ja ha estat en contacte permanent amb l’Aliança Mar Blava i ha participat en les diferents reunions que s’han duit a terme per tal de traçar un full de ruta comú i definir la feina que s’ha de dur a terme des de cada institució.

 

El president Ensenyat ha dit que “el consens a la nostra terra és que la Mediterrània estigui lliure de prospeccions i cal que Madrid ho respecti. Volem decidir sobre la mar”.

 

En aquest sentit, la consellera Espeja ha destacat “la importància que totes les institucions formem part d’aquesta plataforma, ja que la lluita contra les prospeccions afecta a tota la ciutadania i és imprescindible que el Consell vetlli per aquests interessos comuns”.

 

Des de l’Aliança Mar Blava han agraït l’adhesió de la institució insular i asseguren que seguiran lluitant per protegir la mar de l’agressió medi ambiental i econòmica que suposen les prospeccions.

 

D’ençà que aquesta plataforma es va posar en marxa i gràcies a la pressió social i institucional generada, s’han aconseguit aturar quatre projectes de prospeccions petrolieres. Actualment, segueixen fent feina per aturar dos projectes que es troben en marxa.

 

A més, s’ha impulsat amb el suport de totes les institucions balears una Proposició No de Llei al Congrés dels Diputats, instant al Govern central a declarar per llei el Mediterrani com a zona lliure de prospeccions d’hidrocarburs.