Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca fomenta l’ocupació de qualitat amb el programa SOIB Reactiva

El Consell de Mallorca fomenta l’ocupació de qualitat amb el programa SOIB Reactiva

(22/06/2022)

La presidenta Armengol i el conseller de Juan a la I Jornada d’Oportunitats Professionals SOIB Reactiva han agraït la feina feta a les 461 persones que han treballat a la institució insular a través d’aquest programa

La presidenta Francina Armengol i el conseller de Presidència, Javier de Juan han tancat la I Jornada d’Oportunitats Professionals SOIB Reactiva del Consell de Mallorca a la qual han assistit prop de 140 persones i que s’ha duit a terme a la Cambra de Comerç de Mallorca. La jornada ha consistit en unes sessions informatives i formatives, sobre la plataforma Mallorca Activa i també sobre determinades ajudes com la línia de crèdits del Consell per a projectes transformadors liderats per dones i també en un acte de reconeixement per a les 461 persones que treballen i que han treballat a la institució insular amb aquest programa.

SOIB Reactiva és un programa de contractació pública en ajuntaments i Consells Insulars, durant 6 mesos, de persones aturades que no hagin pogut inserir-se en el mercat de treball a causa de l'actual crisi econòmica com a conseqüència de la pandèmia, amb l'objectiu de mantenir les seves competències professionals i millorar la seva requalificació professional.

La presidenta del Govern, Francina Armengol ha dit que "avui és un dia de reconeixement a tots vosaltres: als que heu confiat en l'administració i heu comprovat que és al vostre costat" i ha afegit que  "una feina és molt més que un sou" perquè significa també "créixer com a persona i aconseguir els mitjans per fer realitat els nostres projectes de vida o per construir-ne de nous". En aquest sentit el conseller de Juan ha remarcat “que entre tots i totes hem aconseguit transformar la crisi en una oportunitat. I ho hem fet, des de les administracions públiques amb iniciatives com la creació de la plataforma Mallorca Activa o el programa SOIB Reactiva”.

Les 461 persones que s’han incorporat a la plantilla del Consell de Mallorca, ho han fet en dues convocatòries. La primera que va tenir lloc durant els anys 2020 i 2021 la qual va permetre la contractació de 333 professionals i la del segona durant els anys 2021 i 2022 que ha beneficiat a 128 persones més. En total el programa SOIB Reactiva del Consell ha significat una inversió de 5.190.959 euros, dels quals 801.388, euros provenen de fonts pròpies del Consell i la resta via Govern autonòmic.
El programa SOIB Reactiva, que forma part del Pla de xoc per a l'ocupació com a resultat de la crisi sanitària de la COVID-19, està promogut pel SOIB i cofinançat pel Fons Social Europeu en el marc dels Programes Operatius d'Ocupació Juvenil i Regional 2014-2020 i per fons de l'Estat a través de la Conferència Sectorial d'Ocupació i Assumptes Laborals.

El perfil de les persones contractades durant sis mesos pel Consell de Mallorca és molt divers. Dissenyadors gràfics, tècnics en educació infantil, animadors socioculturals, personal administratiu, empleats de comptabilitat, personal de neteja i de manteniments, directors i gerents d’hotels, economistes, enginyers, tècnic superior (jurídic, economista, periodista, educació social, geògraf), etc.

A la jornada també s’ha presentat un audiovisual amb una durada de 12 minuts en el qual sis beneficiaris del programa SOIB Reactiva expliquen la seva experiència.

Vídeos

soib