Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca, Fundació Deixalles i l’Escola Superior de Disseny han presentat la II Marató de reciclatge creatiu de roba

El Consell de Mallorca, Fundació Deixalles i l’Escola Superior de Disseny han presentat la II Marató de reciclatge creatiu de roba

(15/02/2016)

La consellera de Medi Ambient ha destacat la importància de potenciar iniciatives encaminades a la reutilització dels residus

La Marató de reciclatge creatiu de roba és una activitat promoguda per la Fundació Deixalles, l’Escola Superior de Disseny de les Illes Balears amb el suport del Consell de Mallorca té com a objectiu augmentar la sensibilització ciutadana i dels nous dissenyadors sobre la problemàtica dels residus tèxtils.

 

La consellera de Medi Ambient, Sandra Espeja, ha destacat la importància de donar suport a aquest tipus d’iniciatives “perquè és d’aquesta manera que es plasma en accions concretes les polítiques de reutilització i en última instància de reciclatge”. Una línia política que des del Departament de Medi Ambient es vol potenciar.

 

La segona edició de la Marató tindrà lloc dia 11 de març de 2016 de les 9h a les 18h a l’edifici de La Misericòrdia de Palma. Durant aquestes nou hores, els participants hauran de dissenyar, amb imaginació i creativitat, peces de roba únicament a partir de roba procedent de la recollida selectiva.

 

Entre tots els participants s’escolliran tres premiats seguint els criteris de creativitat, sensibilització envers la reutilització de roba, la possibilitat de reproducció de l’estilisme dissenyat, estat de finalització i la portabilitat del model. El primer premi serà de 600 euros, el segon de 300 euros i el tercer premi una nit a un dels refugis del Consell de Mallorca per a sis persones.

 

La marató està oberta a totes les persones que vulguin participar, amb la seva màquina de cosir, a crear noves peces a partir de la roba ja usada aportada per la Fundació Deixalles, així com al públic en general, que podrà conèixer de primera mà aquest procés creatiu que genera peces de gran impacte visual amb l'empremta personal de qui les ha fetes.

 

Les inscripcions estaran obertes fins dia 4 de març a les 20h. Tota la informació es pot trobar a las pàgina web www.deixalles.org o www.escoladisseny.com.

 

Cada any es generen més d'un miler de tones de residus tèxtils a Mallorca, i la Fundació Deixalles en recull al voltant de 600. Les donacions de roba i la recollida en contenidors específics serveixen per reduir els residus generats. Molta roba es pot fer servir de nou directament, reutilitzant-la, i d'altra, en condicions no tan bones, té un gran potencial per a ser reciclada.