Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca garanteix la salubritat de les instal·lacions del poliesportiu de Sant Ferran

El Consell de Mallorca garanteix la salubritat de les instal·lacions del poliesportiu de Sant Ferran

(31/03/2020)

Un informe del 28 de febrer descarta la presència de cap element patogen al sistema de canalització d'aigua potable

Les instal·lacions esportives de Sant Ferran, i en particular la seva instal·lació d’aigua corrent, estan absolutament lliures de patògens per legionel·losi, contradient les sospites difoses al respecte avui des d’una formació política.

Els últims controls de legionel·la es van fer el 28 de febrer de 2020 i els resultats van ser negatius. Per tant, el poliesportiu de Sant Ferran és segur i pot acollir persones sense sostre durant el confinament decretat a causa de la crisi sanitària per la Covid-19. Des del passat dia 17 de març les instal·lacions acullen 50 persones, que l’usen com a allotjament per evitar que romanguin al carrer durant el confinament. Fins al dia 14 el poliesportiu i les pistes exteriors van ser usades per la pràctica esportiva sense que s’hagi registrat cap incident. Les persones actualment allotjades a Sant Ferran, com a la resta d’albergs d’inclusió social que depenen de l’IMAS, disposen d’aigua embotellada, refrescos i sucs per al seu ús de boca, procedents tant de donacions d’empreses com del servei de menjars contractat pel mateix Institut.

En el marc de les millores que ha plantejat el Consell de Mallorca al poliesportiu de Sant Ferran, la Direcció Insular d’Esports va treure a licitació el canvi del sistema hídric el passat 19 de febrer. El termini de presentació d’ofertes va acabar l’11 de març i la mesa de contractació estava prevista per al dia 16, però ha quedat suspesa per l’estat d’alarma. No obstant això, el Departament de Turisme i Esports continuarà amb la millora de les infraestructures esportives de Mallorca, i en concret amb la de Sant Ferran a Palma, on també s’ha previst el canvi de la gespa artificial del camp de futbol descobert.