Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca gestionarà de forma directa els refugis de Can Boi i Pont Romà

El Consell de Mallorca gestionarà de forma directa els refugis de Can Boi i Pont Romà

(10/02/2022)

La vicepresidenta Ribot: «milloram el servei oferit a la xarxa de refugis i en garantim la continuïtat»

El Ple del Consell de Mallorca ha aprovat aquest dijous, en sessió ordinària, el canvi de la modalitat de gestió, d’indirecta a directa, dels refugis de Can Boi (Deià) i Pont Romà (Pollença). L'aprovació, que s’ha aconseguit amb 17 vots favorables, 14 en contra i 2 abstencions, suposa que el Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient gestionarà amb recursos propis aquests dos refugis.

L’objectiu de l’acord aprovat avui és tornar a fer eficients els refugis gràcies al bon servei oferit pel personal propi i garantir un servei de qualitat, com a la resta de de refugis de la xarxa del Consell de Mallorca.

A més del servei que fan per als excursionistes que transiten per les rutes senderistes, els refugis de muntanya també s'utilitzen per dur a terme activitats de formació, d’educació ambiental i són un servei essencial en cas d’emergència.

La vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot ha destacat que «amb aquesta gestió directa, milloram el servei oferit a la xarxa de refugis i en garantim la continuïtat».

Ribot ha recordat que «de cada vegada, la demanda per allotjar-se a refugis va en augment. Per això, des de Medi Ambient continuarem promocionant la xarxa de refugis del Consell de Mallorca com una alternativa d’oci sostenible a l’abast de tothom».

«Conèixer la natura fa que l’estimem, que siguem conscients que existeix i que la vulguem protegir. Els preus públics per dormir un vespre al cor de la Serra són assequibles per a totes les butxaques», ha afegit la consellera

Els refugis de la Serra estan a disposició dels equips d’emergències, que els poden fer servir com a centre d’operacions o espais a la seva disposició. Així garantim que es pugui fer la Ruta de Pedra en Sec de forma segura i continuada.

Amb la gestió directa, el Departament garanteix que el servei que els refugis ofereixen a la ciutadania sigui igual d’excel·lent a tots els refugis de la xarxa del Consell. La gestió directa ha permès crear quinze llocs de treball: un cap de secció de refugi, deu guardes de refugi i quatre oficials de cuina.

La xarxa de refugis del Consell de Mallorca consta de 5 refugis amb serveis distribuïts al llarg de la serra de Tramuntana. Fins ara, el Consell de Mallorca gestionava directament els refugis de Tossals Verds, Son Amer i Muleta, mentre que Can Boi i Pont Romà els gestionava una concessionària.

Refugi de Can Boi 

Al refugi de Can Boi, s’hi pot arribar per l’etapa 4 de la Ruta de Pedra en Sec GR 221, iniciant el recorregut al refugi de Muleta. El refugi està situat a la serra de Tramuntana, a Deià, a la barriada des Clot, devora el torrent Major i amb una vista privilegiada sobre els espadats del Teix, es Puig, l’església i les marjades de sa Costa. La casa antiga fou restaurada i a l’interior hi ha la tafona amb els principals elements destinats a l’elaboració de l’oli (trull, premsa de biga, fornal i graners).

Refugi de Pont Romà

Al refugi de Pont Romà, s’hi pot arribar per l’etapa 7 de la Ruta de Pedra en Sec GR 221, iniciant el recorregut al refugi de So n’Amer a Lluc. Situat al nucli urbà de Pollença, devora el torrent de Sant Jordi, aquest refugi ocupa l’antic escorxador municipal i és un punt de partida excel·lent per passejar pel nucli antic de Pollença, amb nombrosos llocs d’interès com el pont antic que dona nom al refugi i que servia als pollencins per anar cap a l’horta de Cubelles.  

Més informació
•    Campanya «Connecta amb la Serra»
•    Informació de tots els refugis
•    Reserves dels refugis