Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca i Ecovidrio han entregat els premis Iglú Verd als ajuntaments de Muro, Alcúdia i Pollença

El Consell de Mallorca i Ecovidrio han entregat els premis Iglú Verd als ajuntaments de Muro, Alcúdia i Pollença

(04/11/2015)

El Pla Estiu 2015 ha permès incrementar en 118.960 kg, un 9,5%, el reciclatge de vidre respecte a l’any passat

La consellera de Medi Ambient, Sandra Espeja, la directora insular de Residus, Catalina Maria Canals, i la gerent de zona d’Ecovidrio, Sílvia Mayo, han entregat els premis Iglú Verd als municipis de Muro, Alcúdia i Pollença que han aconseguit augmentar durant aquest estiu la seva taxa de reciclatge.

El Pla Estiu 2015 que ha posat en marxa Ecovidrio amb la col·laboració i la implicació del Consell de Mallorca i dels ajuntaments de Palma, Alcúdia, Muro i Pollença ha permès recuperar 3.932.380 kg de vidre durant els mesos d’estiu. En el cas d’Alcúdia, Muro i Pollença s’ha superat la recollida de l’any anterior en un 11%, un 12% i un 7%. Pel que fa a Palma, la taxa de recollida ha disminuït tot i que des del consistori palmesà han volgut manifestar la seva intenció de revertir aquesta situació de manera immediata i potenciar el reciclatge a tota la ciutat.

A n’aquest projecte s’hi ha implicat més de 270 establiments dels quatre municipis implicats, en especial del sector de l’hostaleria. Per aconseguir aquests bons resultats s’ha ampliat la recollida de vidre per gestionar l’elevada afluència de visitants. A més, s’han instal·lat 100 nous contenidors i s’han entregat 708 cubs adaptats a les necessitats de l’hostaleria. També s’ha duit a terme campanyes informatives i de sensibilització per recordar la importància de continuar amb els hàbits de reciclatge durant les vacances.

Durant l’acte d’entrega dels guardons, la consellera de Medi Ambient ha destacat que “des del departament de Medi Ambient creiem que és fonamental augmentar la quantitat de residus separats selectivament, facilitant així el seu posterior reciclatge i minimitzant al màxim la generació de rebuig pel cost ambiental i econòmic que suposa”. Espeja ha recordat que aquesta és una de les principals línies d’actuació. Una separació deficient en origen dels residus fa que la fracció de rebuig que es recull sigui molt elevada. Ambientalment l’acumulació de fems i la seva incineració degraden el nostre entorn. De tots aquells residus que no són reciclats no se’n poden recuperar els recursos naturals que s’han utilitzat per fabricar-los i són incinerats. Per aquest motiu és molt important reciclar el màxim possible i separar correctament.