Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca i Ecovidrio impulsaran el reciclatge de vidre a Marratxí aquest Nadal amb un arbre format de miniglús

El Consell de Mallorca i Ecovidrio impulsaran el reciclatge de vidre a Marratxí aquest Nadal amb un arbre format de miniglús

(01/12/2023)

Educadors ambientals conscienciaran la ciutadania de la importància de reciclar els envasos de vidre durant les celebracions nadalenques

El Consell de Mallorca i Ecovidrio, entitat sense ànim de lucre encarregada de reciclar els envasos de vidre a Espanya, en col·laboració amb l'Ajuntament de Marratxí, han posat en marxa una campanya de sensibilització per conscienciar la ciutadania sobre la importància de reciclar els envasos de vidre durant les celebracions de Nadal, que és quan es genera fins al 20% de tots els residus d'envasos de vidre de l'any.

Per això, s'ha instal·lat avui en la plaça Donants de Sang, del Pla de na Tesa, un arbre nadalenc de 4 metres d'altura format per 100 miniglús que hi romandrà de l’1 al 3 de desembre.

L'acte de presentació d'aquesta campanya de sensibilització ambiental ha tingut lloc aquest matí i ha comptat amb la presència del gerent de zona d’Ecovidrio, Roberto Fuentes; la directora insular de Residus, Margalida Roig, i el batle de Marratxí, Jaume Llompart.

La iniciativa inclou la instal·lació d'un estand informatiu en el qual educadors ambientals informaran la població sobre com s’han de separar correctament els envasos de vidre i els beneficis mediambientals que això suposa. 

A més, se sortejaran 210 miniglús, 70 al dia, entre els visitants de l'estand mitjançant un rasca i guanya virtual. L'horari d'aquest estand serà de 12.00 a 20.00 hores, durant els tres dies en què estigui instal·lat l'arbre.

La directora insular de Residus ha explicat la importància de les campanyes de sensibilització «per conscienciar els consumidors sobre el reciclatge de vidre, especialment en unes dates tan assenyalades com són les festes de Nadal que és quan més residus es generen a totes les cases».

«Sabem de la gran feina que desenvolupen els municipis de Mallorca en polítiques de reciclatge», ha afegit Marga Roig, qui ha remarcat que «dipositant els envasos en el contenidor verd hi guanyam tots, perquè contribuïm a un desenvolupament sostenible de la nostra illa».

Beneficis mediambientals del reciclatge de vidre

El vidre que es diposita en els contenidors es recicla al 100 % i s'utilitza per fabricar nous envasos de vidre, de manera indefinida i sense que perdin les propietats originals.

En usar calcina –vidre reciclat– en la fabricació de nous envasos s'evita l'extracció de matèries primeres de la naturalesa, es prevé l'erosió dels sòls i la desforestació del nostre entorn. A més, es minimitza l'emissió de CO₂ en el procés de fabricació, s'estalvia energia i frenam el creixement dels abocadors.