Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca i l'Ajuntament d'Alcúdia inauguren un parc amb el nom de Xué Saura.

El Consell de Mallorca i l'Ajuntament d'Alcúdia inauguren un parc amb el nom de Xué Saura.

(26/11/2016)

El vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado i la directora insular d'Igualtat, Nina Parrón conjuntament amb el batle d'Alcúdia, Antoni Mir, han inaugurat el Parc infantil "Xué S. Saura" i també un monolit en commemoració d'una dona valenta víctima mortal de la violència de gènere. Una acció que prové la campanya "Mallorca té nom de dona" que promou el Consell amb els ajuntaments de Mallorca.

El vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado i la directora insular d'Igualtat, Nina Parrón conjuntament amb el batle d'Alcúdia, Antoni Mir, han inaugurat el Parc infantil "Xué S. Saura" en commemoració d'una dona valenta víctima mortal de la violència de gènere. Una acció que prové la campanya "Mallorca té nom de dona" que promou el Consell amb els ajuntaments de Mallorca.

"Avui estem fent no només un homenatge a una dona valenta com ho va ser Xué Saura en el moment en què la seva parella la va agredir, sinó a totes les dones que lluiten per sortir de situacions de violència masclista. Des de les institucions tenim una tasca pendent per a fer. Sa violència de gènere s'ha de considerar una qüestió d'estat, reclamem una major inversió económica, més mesures concretes, més formació per a la gent que ha de treballar en aquesta problemàtica, més educació des de petits. En definitiva un compromís ferm." Ha recordat Jurado durant la inauguració del Parc infantil Xué Saura que també tindrà un monòlit en record a ella.

Aquest acte s'engloba dins de la programació al voltant del 25N, dia mundial contra la violència cap a les dones i ve propiciat per la campanya del Consell de Mallorca "Mallorca té nom de dona". Amb aquesta campanya, el Consell treballa conjuntament amb els ajuntaments de l'illa per incentivar la presència de dones importants per a cada municipi en el nom dels carrers, parc, biblioteques o espais públics de cada poble.

"Amb la inauguració d'aquest parc infantil volem ressaltar la importància de reconèixer les víctimes de violència masclista. Incorporant a Xué dins de la campanya "Mallorca té nom de dona" és una acció amb la qual les institucions, totes unides, podem donar visibilitat a aquestes dones i les seves vides truncades." Ha conclòs Parrón

Per aquest motiu el Consell conjuntament amb l'Ajuntament d'Alcúdia i comptant amb la família de la víctima, han decidit inaugurar el nou parc infantil sota el nom de Xué S. Saura. Les amigues de Xué S. Saura han volgut també fer-li un últim adeu, recordant els seus moments juntes i també recordant que el que eren xifres per a elles, s'havien converitit en noms, en el nom de la seva amiga Xué.

Una representant de la família també ha volgut fer arribar un escrit. "Agraïm que ens hagueu ofert que aquest nou parc infantil, dugui el nom de la nostra estimada Xué, nom de dona, de coratge, de mare, de valentia. Per nosaltres aquesta acció és un enorme gest de reconeixement a la proesa que ella va fer en un grandiós acte d'amor cap al seu fill."

"Per tot el poble d'Alcúdia, la Xué Saura és un exemple de valentia i per aquest motiu creiem molt important poder-li dedicar aquest parc infantil, perquè ningú l'oblidi. I que ens haguem unit el Consell de Mallorca i l'Ajuntament és un exemple de com hem de treballar les institucions, unides." ha declarat Antoni Mir, batle d'Alcúdia.

L'acte, que ha estat multitudinari i molt solemne, s'ha iniciat amb la interpretació musical d'Imagine de J. Lennon per part de Manu Llanos i Jeroni Alenyar. També Xesca Palou ha llegit el poema "8 de març" de Maria Mercè Marçal I per finalitzar familiars, amigues, les Dones de llevant i els assistents han deixat flors en el monolit que a partir d'ara durà el record d'una dona valenta.