Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca i la UIB impulsen una càtedra de turisme, cinema i mèdia

El Consell de Mallorca i la UIB impulsen una càtedra de turisme, cinema i mèdia

(08/10/2019)

Gràcies a la col·laboració entre el Departament de Turisme i Esports i la Universitat, es fomentarà la formació, la recerca i la difusió de la interrelació entre aquestes àrees

El conseller executiu de Turisme i Esports, Andreu Serra, s’ha reunit amb el rector de la Universitat de les Illes Balears (UIB), doctor Llorenç Huguet, per tal de reactivar i impulsar projectes comuns. Els han acompanyat la directora insular de Turisme, Lucía Escribano, el secretari tècnic del Departament de Turisme i Esports del Consell, Joan Gaspar; la vicerectora d'Estudiants, doctora Rosa Isabel Rodríguez; el degà de la Facultat de Dret de la UIB, doctor Francisco López Simó; i el vicedegà, doctor Ricardo Jesús Navarro. 

Per una banda, s’han fet les primeres passes per restablir la càtedra de turisme, cinema i mèdia, que pretén impulsar i fomentar el desenvolupament d’activitats formatives, culturals i de recerca entre la indústria del cinema i la indústria del turisme a Mallorca, així com crear coneixement sobre aquestes interrelacions. 

Les càtedres d’empresa són instruments per formalitzar i establir acords de col·laboració entre àrees de coneixement i entre la universitat i les empreses o institucions. En aquest cas, és una actuació impulsada a través de la Fundació Mallorca Turisme, a través de la Mallorca Film Commission.

Per altra banda, el Consell de Mallorca aportarà 12.000 € al projecte de la UIB “Realitat museística i diàleg euroregional”, gràcies al qual es farà un estudi de museus d’Història, Art Contemporani, Etnologia i Arqueologia a les Illes Balears, Catalunya i Occitània. Això permetrà promoure el turisme museístic de Mallorca i impulsar l’illa com a destinació cultural.  

El Departament de Turisme i Esports i la Universitat també han valorat la possibilitat d’iniciar un projecte de col·laboració perquè estudiants puguin realitzar pràctiques curriculars i extracurriculars a la Fundació Mallorca Turisme. 

A més, també s'han tractat les vies de col·laboració que facin possible que la Universitat doni suport jurídic en l'àmbit de la promoció del turisme i l'esport, a través de la Facultat de Dret.