Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca instal·larà una caldera de biomassa al refugi de Son Amer

El Consell de Mallorca instal·larà una caldera de biomassa al refugi de Son Amer

(08/01/2016)

La institució ha tret a concurs el projecte que permetrà reduir la despesa energètica a través d’una font d’energia neta i renovable

 

El Consell de Mallorca ha tret a concurs la licitació del contracte per executar el projecte d’incorporació d’una caldera de biomassa al refugi de Son Amer. A partir d’avui, i fins el proper 2 de febrer, les empreses interessades poden presentar la seva oferta.

 

La caldera, que ha de ser de multicombustible, permetrà al refugi de Son Amer disposar de calefacció i aigua calenta a través d’una font d’energia renovable i neta. El combustible s’extraurà de la llenya dels arbres que hagin caigut i de les restes de poda que es generen contínuament a les finques de Son Amer i de Son Massip, traient-ne, així, profit.

 

Això suposarà un gran estalvi, ja que Son Amer és el refugi amb major despesa energètica en ser el de major capacitat. Precisament aquest ha estat un dels motius per elegir-lo per a l’experiència pilot amb l’ús de la biomassa. Una vegada estigui en funcionament la caldera de biomassa a Son Amer, des del Departament de Medi Ambient s’estudiarà la possibilitat d’implantar el sistema a tots els refugis de la xarxa del Consell per aconseguir una eficiència energètica major.

 

Es preveu que el temps d’execució de les obres sigui de dos mesos i tindran un pressupost de 80.075 euros que formen part de les inversions estatutàries.