Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca instal·larà plaques fotovoltaiques d’autoconsum a l’aparcament de la Llar de la Joventut

El Consell de Mallorca instal·larà plaques fotovoltaiques d’autoconsum a l’aparcament de la Llar de la Joventut

(04/03/2019)

El Departament de Modernització i Funció Pública del Consell de Mallorca instal·larà panells fotovoltaics a l’aparcament de l’edifici Llar de la Joventut al carrer del General Riera, 111, de Palma, amb l’objectiu d’estalviar energia i emissions contaminants.

Segons la Llei de canvi climàtic de les Illes Balears, aprovada recentment, tots els aparcaments de més de 1.000 m² han d’estar coberts amb plaques fotovoltaiques.

La consellera de Modernització i Funció Pública, Carmen Palomino, ha explicat que  «volem uns edificis moderns i eficients per una administració que ha de donar exemple, també, en qüestions de sostenibilitat i respecte pel medi ambient». A més, ha afegit que «l’estalvi energètic i d’emissions fa d’aquest projecte una iniciativa pionera per al Consell de Mallorca que s’ha de projectar com una administració mediambientalment responsable en ple segle xxi».


El projecte
El projecte preveu instal·lar 240 panells fotovoltaics que ocuparan una superfície de 1.230 m2 del 5.700 m2 de terreny que hi ha, en un total de 102 places d’aparcament.

Precisament, la Llar de la Joventut consumeix l’11 % de l’energia elèctrica del total del consum dels edificis del Consell i és per aquesta raó que s’ha optat per instal·lar-hi les plaques d’autoconsum que permetran millorar l’eficiència d’aquest espai.

Aquests 240 panells generaran una potència de 315 W cadascun i tres inversors fotovoltaics que en produiran més 75.600. Es dividiran en tres marquesines de 410 m2 cadascuna que evitaran la generació d’unes 90 tones de CO2 i permetran estalviar 10.000 euros anuals.  

Pel que fa al cost del projecte és de 162.218 euros i es preveu un termini d’executiu de quatre mesos. En aquests moments el projecte es troba en fase de fiscalització de l’adjudicació per part d’intervenció i es preveu que les obres puguin començar en un mes i mig.