Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell de Mallorca modifica l’ordre de vedes per afavorir la conservació de la tórtora

El Consell de Mallorca modifica l’ordre de vedes per afavorir la conservació de la tórtora

(06/09/2019)

El Consell de Caça ha aprovat per unanimitat que s’avanci el final de la caça d’aquesta espècie, considerada vulnerable, al 15 de setembre

El Consell de Caça, presidit pel conseller executiu de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, ha aprovat per unanimitat que la caça de la tórtora finalitzi el 15 de setembre. La institució insular, per adaptar-se a la conservació de la tórtora (Streptopelia turtur), havia convocat aquesta reunió extraordinària per proposar una modificació de l’ordre de vedes als membres del Consell de Caça. 

El conseller executiu Jaume Alzamora ha explicat que el compromís del Consell de Mallorca és «fer feina per garantir la conservació i la sostenibilitat de les espècies a Mallorca», per aquest motiu s’ha pres aquesta mesura addicional pel que fa a la caça de la tórtora, considerada una espècie vulnerable. 

Alzamora també ha assenyalat que «la Comissió Europea planteja que s’ha de fer una gestió global d’aquesta espècie» i ha recordat que l’origen de la vulnerabilitat de la tórtora no és directament la caça, «sinó que és un problema mediambiental i derivat de l’abandonament del camp, que fa que l’espècie no es pugui reproduir així com ho hauria de fer». 

Des de les seves competències, el Consell de Mallorca ha donat compliment a la garantia de caça sostenible. Es va detectar que la tórtora estava sobrecaçada entre un 30 i un 50 % a l’Estat, i la institució insular, des de 2017, ha reduït a la meitat l’autorització de caça d’aquesta espècie i s’ha passat de 6 a 3 captures per caçador i dia. 

El director insular de Cooperació Local i Caça, Jaume Tomàs, ha afirmat que la modificació d’avui «és una passa més cap a la preservació de l’espècie. Com que és una espècie migratòria, a partir del 15 de setembre es comencen a agrupar per partir i és quan ens interessa que es reforcin».

El Consell de Caça, òrgan consultiu de la Direcció insular de Caça, està format per vint-i-un membres (representants del Consell Insular, de les administracions, de les associacions de caçadors i del grup ecologista GOB).